test

Čelsi na krilima Džeksona do pobjede u malom londonskom derbiju

Standard

21/09/2024

15:32

Čelsi je bio ubjedljiv u malom londonskom derbiju protiv Vest Hema u gostima 3:0, zabilježio treću pobjedu u posljednja četiri meča i makar privremeno stigao do diobe drugog mjesta.

Prvih pola sata odredili su ishod meča.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

“Plavci” su poveli već u 4. minutu preko Džeksona, koji je fenomenalno prošao po lijevoj strani i poslao loptu kroz noge golmanu domaćih.

Isti igrač je 14 minuta kasnije opet zatresao mrežu. Kaisedo ga je uposlio, a on je bio neuhvatljiv za odbranu “čekićara” i sa desetak metara rutisnki pogodio mrežu.

Vest Hem je potom preuzeo inicijativu, na sve načine pokušavao da dođe do gola, a u 30. minutu je čini se oštećen za penal. Samervil je povučen u kaznenom prostoru Čelsija, ali nakon upotrebe VAR-a, odlučeno je da nema jedanaesterca.

Na startu nastavka Čelsi je otlonio sve dileme. Džekson je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a Palmer je iskosa sa lijeve strane pogodio bliži ugao.

Bio je to ujedno i konačan rezulat.

Izvor (naslovna fotografija):

Beta/AP Photo/Alastair Grant

Ostavite komentar

Komentari (0)