test

Englezi uz mnogo sreće eliminisali Slovačku i izborili četvrtfinale Eura

Standard

30/06/2024

22:37

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale ovogodišnjeg Eura nakon što su savladali Slovačku poslije velikog preokreta rezultatom 2:1. Najprije je Engleska se spasila poraza u finišu utakmice preko Bellinghama, da bi Kane u prvoj minuti prvog produžetka pogodio za preokret.



Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA! 

Nakon početnog ispitivanja snaga Slovaci su imali prvu priliku na susretu i to u 12. minuti. Našao se u petercu Engleske Schranz nakon rikošeta, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Engleske.

Englezi su zaprijetili u 23. minuti. Harry Kane je šutirao glavom nakon ubačaja Fodena, ali je lopta otišla pored stative.

Minut kasnije prijetio je i Mainoo, ali je i njegov udarac otišao pored stative.

U 25. minuti šok za Engleze. Strelec je uposlio Schranza, a ovaj rutinski matirao golmana Engleske za erupciju slovačkih navijača na tribinama.

Povezani članci

Pokušavali su do kraja poluvremena Englezi još u par navrata preko Trippiera i Kanea, ali se na odmor otišlo bez pogodaka.

Englezi blijedi i u drugom dijelu
Gordi Albion je stigao do poravnanja u 50. minuti. Pogodio je Foden nakon dodavanja Kanea, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda nakon asistencije iz VAR sobe.

Dvije minute kasnije Slovačka je mogla i do drugog gola. Šutirao je Strelec sa centra, Pickford bio neoprezan, ali je lopta otišla pored stative.

U 61. minuti prijetio je Foden iz slobodnog udarca iz veoma dobre pozicije, ali je lopta završila na živom zidu.

Englezi su do poravnanja mogli u 80. minuti. Declan Rice je uzeo stvari u svoje ruke, šutirao sa nekih 20 metara, ali je njegov silovit udarac završio na stativi. U nastavku je iz voleja pokušao i Harry Kane, ali je udarac otišao daleko od gola.

Kada se činilo da će Slovačka napraviti veliku senzaciju ukazao se Jude Bellingham. Nije ga bilo nikako na ovoj utakmici, ali je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade pogodio i to makazama.

Izvor (naslovna fotografija):

Soccer Football – Euro 2024 – Round of 16 – England v Slovakia – Arena AufSchalke, Gelsenkirchen, Germany – June 30, 2024 England’s Harry Kane celebrates scoring their second goal with teammates REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ostavite komentar

Komentari (0)