test

Milatović sa Mišelom: CG ne smije uskostranačkim djelovanjima prokockati EU šansu

Standard

02/07/2024

13:49

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je u Briselu na sastanku s predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom da naša zemlja ne smije ''uskostranačkim djelovanjima Crna Gora prokockati priliku da uskoro postane punopravna članica EU, što je prioritetni vanjskopolitički cilj''.

U saopštenju Kabineta predsjednika Crne Gore navodi se još da je predsjednik Milatović „ponovio svoju posvećenost evropskoj agendi kako bi Crna Gora postala 28. članica Evropske unije 2028.“, te da je „dosadašnji jednogodišnji mandat podredio realizaciji ovog državnog interesa, radi prosperiteta svih crnogorskih građana“.

„S tim u vezi, Predsjednik države je zahvalio Evropskom savjetu i Evropskoj komisiji na političkoj i ekspertskoj podršci koju su nam pružili u posljednjem periodu da ubrzamo reforme i održimo posljednju Međuvladinu konferenciju i dobijemo IBAR“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je predsjednik Milatović istakao da crnogorsko društvo gotovo u potpunosti podržava učlanjenje Crne Gore u EU, što donosioce odluka obavezuje da posvećeno rade ka realizaciji tog cilja.

Predsjednik Evropskog savjeta je izrazio zadovoljstvo susretom i, kako navodi Kabinet predsjednika naše zemlje, „naglasio kako Crna Gora mora da ostane na evropskom putu, i zahvalio predsjedniku Milatoviću na njegovom angažmanu da Crna Gora postane prva naredna članica EU“.

Posjeta predsjednika Milatovića organizovana je na poziv predsjednika Evropskog savjeta nakon što je iz Brisela odložena prethodno zakazana zvanična posjeta Šarla Mišela Crnoj Gori.

Izvor (naslovna fotografija):

Milatović i Mišel

Ostavite komentar

Komentari (0)