test

Kreće Liga šampiona za rukometaše: Barselona brani tron

Standard

11/09/2024

19:15

Klubovi iz 11 zemalja nadmetaće se u 32. sezoni elitnog takmičenja, a samo četiri će imati privilegiju da se nađu na fajnal-foru u Kelnu juna naredne godine.

Liga šampiona za rukometašice krenula je proteklog vikenda, a danas i sjutra startuje i elitno takmičenje rukometaša.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

U istom formatu, sa 16 timova podijeljenih u dvije grupe, a titulu će braniti Barselona koja je prije tri mjeseca u Kelnu krunisana 11. put. Barselona je i u predstojećoj sezoni prvi favorit, trener Karlos Ortega na raspolaganju praktično ima isti sastav. Najveće konkurente Katalonci će imati u Olborgu, Vespremu, Magdeburgu, Kielceu, Pari Sen Žermenu

Klubovi iz 11 zemalja nadmetaće se u 32. sezoni Lige šampiona, a samo četiri će imati privilegiju da se nađu na fajnal-foru u Kelnu juna naredne godine. Jedini debitant je danska Fredericija, dok će region predstavljati Eurofarm Pelister Zagreb.

Sjajnog rukometa jasno je neće nedostajati, a već prvo kolo donosi nekoliko atraktivnih mečeva. Barsa će odbranu trona započeti gostovanjem u Norveškoj protiv Kolstada.

– Barselona je favorit, ali pokušaćemo da igramo našu igru, i da se fokusiramo na svoje zadatke. Na kraju ćemo vidjeti šta će pokazati semafor – kazao je trener Kolstada, Kristijan Berge.

Barselona želi uspješno da krene u odbranu titule.

– Znamo da nema lake utakmice u Ligi šampiona. Igramo u gostima i biće teško. Već smo odigrali nekoliko dobrih mečeva i mislim da smo spremni – kazao je Domen Makuc, koji se oporavio od povrede i biće u sastavu Barselone.

U grupi A, derbi će odigrati Fuhse Berlin i Vesprem, dok Pelister i Zagreb očekuju teška gostovanja u Parizu odnosno Kielceu.

Nakon 14. kola direktan plasman u četvrtfinale izboriće po dvije najbolje ekipe iz obje grupe, a timovi od trećeg do šestog mjesta će razigravati za preostala mjesta u četvrtfinalu. Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja će se plasirati na F4.

Parovi prvog kola

rupa A (srijeda): Sporting – Visla Plock, PSŽ – Eurofarm Pelister (20.45). Četvrtak: Dinamo Bukurešt – Fredericija (18.45), Fuhse Berlin – Vesprem (20.45).

Grupa B (srijeda): Olborg – Nant (18.45), Kolstad – Barselona (18.45). Četvrtak: Pik Seged – Magdeburg (18.45), Kielce – Zagreb (20.45).

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: X/EHFCL

Ostavite komentar

Komentari (0)