test

Nevrijeme u Srbiji: Grad oštetio automobile, odroni na putevima

Standard

23/06/2024

22:17

Kratkotrajno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, pljuskovima i gradom pogodilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenicu. Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i opštine Prijepolje i Priboj. Jaka kiša praćena olujnim vjetrom zahvatila večeras dio mačvanskog okruga.

Grad krupniji od oraha padao je u Tutinu desetak minuta, ali nije pričinio veću materijalnu štetu.

U Sjenici je par minuta padao grad veličine jajeta.

Prema izjavama mještana, oštećena su stakla na nekoliko automobila.

Još nema informacija nadležnih o drugim oštećenjima koje je grad prouzrokovao.

Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i opštine Prijepolje i Priboj, i nanijelo štetu na poljoprivrednim kulturama i na pojedinim objektima i automobilima.

Mještani Prijepolja navode da na području te opštine jaka kiša, koja je počela oko 17 časova, gotovo bez prestanka pada već dva sata.

“Povremeno nailazi i sitniji grad koji nanosi štetu, prvenstveno malini koja je stigla za berbu. Na sreću u Prijepolju nema štete na automobilima, ali u Priboju ima i oštećenih šoferšajbni, ali i krovova kuća”, rekao je mještanin Prijepolja.

Obilna kiša koja je pala u kratkom vremenskom periodu dovela je i do pokretanja odrona duž magistrale od Bistrice prema Prijepolju, ali i prema Priboju na drugoj strani.

Jaka kiša praćena olujnom vetrom zahvatila je večeras i dio mačvanskog okruga, javlja RTS.

U selu Duvanište padao je grad sa kišom desetak minuta, ali je vjetar nanio veći problem od grada, ima oštećenih crepova na krovovima i na stubovima od ulične rasvjete.

U centru za vanredne situacije kažu da za sada nije bilo poziva građana za intervencije vatrogasaca.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)