Održan novi protest protiv covid mjera u Zagrebu

Više od hiljadu građana okupilo se večeras u Zagrebu kako bi ponovo protestovali protiv covid potvrda, a policija je oko 19 sati privela dvije osobe, pišu hrvatski mediji.
Održan novi protest protiv covid mjera u Zagrebu

Foto: N1 Zagreb

Iako broj zaraženih u Hrvatskoj neprestano raste, u glavnom gradu ove zemlje i večeras se okupilo više od hiljadu građana koji žele izraziti nezadovoljstvo uvođenjem covid potvrda.

Pod inicijativom “Bijeli tihi marš” više od hiljadu ljudi šetalo je kroz Zagreb, a policija je tokom demonstracija privela dvije osobe. Hrvatski mediji još uvijek nemaju više informacija o okolnostima hapšenja.

Ljekari i dalje upozoravaju građane da nose zaštitne maske i ne ulaze u veće gužve, pogotovo nakon što se prošle sedmice obistinila jedna od njihovih pretpostavki. Naime, u zagrebačkoj bolnici je na respirator priključen stariji muškarac, koji je osoblju na intenzivnoj priznao kako je prisustvovao prvom protestu protiv covid potvrda.

Okupljeni su najavili kako večeras neće biti govornika na protestima, ali kako se uskoro planiraju ponovo okupiti na ulicama glavnog grada Hrvatske.

Podsjetimo da je u Hrvatskoj trenutno 2.506 hospitalizovanih, od čega 324 na respiratoru. Od posljedica oboljenja covid-19 preminulo je ukupno 10.695 ljudi, a samo u posljednja 24 sata umrla je 51 osoba (od toga 75 posto nevakcinisanih).

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Crna Gora dobija Nacionalnu digitalnu COVID potvrdu, nove mjere od petka

NOVE MJERE: Covid potvrda od sjutra i za poslovne objekte i butike, a od 9. oktobra i za markete

Boris Dežulović: Helena, žena koje nije bilo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Od koronavirusa preminuo Elvis Ćatović

Manjinska vlada na čelu sa Abazovićem jedno od rješenja političke krize

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Vladislav Dajković slavi rođenje sina sa zastavom neonacista