Izvor: N1

Roditelji učenika VII/2 iz „Ribnikara“ traže suspenziju direktorke škole

Roditelji učenika iz odeljenja VII/2 beogradske Osnovne škole ''Vladislav Ribnikar'', koje je pretrpjelo najveće posledice tragične pucnjave 3. maja, uputili su dopis ministarstvu prosvjete Srbije u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole, školskog psihologa i pedagoga.
Roditelji učenika VII/2 iz „Ribnikara“ traže suspenziju direktorke škole

Foto: Amir Hamzagic/ ATAImages

Roditelji su u dopisu, u koji je televizija N1 imala uvid, naveli da traže „hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odjeljenja“.

Zahtijevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do „okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj“.

Ponovili su i ranije iznijete zahtjeve – da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obavijeste zainteresovane strane u skladu sa zakonom, odgovor na pitanje šta će biti sa dječakom koji je izvršio masovno ubistvo u toj školi, i šta će se konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Roditelji su postavili i pitanje „šta je konkretno preduzeto ili će biti preduzeto povodom njihovog zahtjeva za utvrđivanje odgovornosti ljudi koji su iznijeli u javnost spisak sa imenima djece iz odjeljenja, a koji je obišao cio svijet, kao i fotografije roditelja i djece“, kao i da se, zbog takvog postupka, odgovorni sankcionišu u skladu sa zakonom.

Oni su zatražili i „određivanje jednog ili manje grupe lica od strane nadležnih organa za neposrednu komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa roditeljima VII/2 odeljenja zbog svojih specifičnosti“.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đuričković: Karakter Vlade zavisiće od njenih činilaca, nema uslova za održavanj...

Đurović: Akcija Stop inflaciji ponovo od 2. oktobra sa preko 100 proizvoda

Zvaničan stav Evropske unije: Na Kosovu je izvršen teroristički napad

Podnijeta krivična prijava protiv sekretara RUP-a Uroša Gazdića zbog sumnje da j...