Izvor: pobjeda

Vlada Srbije donira još 1,7 miliona eura za Hram Svetog Save

Svega nedjelju dana nakon odluke da SPC donira milijardu dinara ili 8,5 miliona eura za završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save, Vlada Srbije je juče odlučila da uplati dodatni novac u iste svrhe. Naime, iz tekuće budžetske rezerve SPC-u će biti uplaćeno još oko 1,7 miliona eura ili 200 miliona dinara
Vlada Srbije donira još 1,7 miliona eura za Hram Svetog Save

Izborni Sabor biće održan u kripti Spomen hrama Svetog Save na Vračaru po proceduri određenoj Ustavom SPC i kanonima Svete Crkve”

U Službenom glasniku objavljeno je 10. jula da Ministarstvo finansija sredstva u iznosu od 200 miliona dinara prenosi u tekuću budžetsku rezervu, odakle će taj novac biti raspoređen Generalnom sekretarijatu Vlade i to na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj crkvi za završetak radova na obnovi i uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, piše Nova.rs.

Ovo je drugi put u veoma kratkom roku da Vlada usred epidemije i proglašene vanredne situacije u brojnim gradovima uplaćuje novac Crkvi.

Nova.rs podsjeća da je nedavno objavljeno da je za izgradnju Hrama, 3. jula, Vlada odlučila da donira milijardu dinara ili 8,5 miliona eura, u isto vrijeme kada je za ugroženi Novi Pazar iz budžetske rezerve izdvojeno je 10 puta manje novca – 91 milion dinara.

Nije prvi put da Vlada finansira radove na Hramu Svetog Save iz budžetske rezerve – zapravo to je pravilo već nekoliko godina. Kako je nedavno objavljeno, samo u toku 2019. iz tekuće budžetske rezerve je Crkvi isplaćeno 11 miliona eura.

Osim toga, za Hram Svetog Save se posebno izdvaja novac od doplatnih poštanskih markica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Opština Bar donijela odluku o izradi Programa privremenih objekata na području opštine Bar za period 2023-2028. godine

Skandalozno: Piksi nakon gola Srbije: J…m li im majku šiptarsku…

Vazelin ima brojne primjene korisne za ljepotu i zdravlje, neke bi vas mogle oduševiti:

“Valjalo bi da se ne sramotite”: Vuković iznio podatke o broju zaposlenih u Glavnom gradu nakon izbora