Izvor: Fonet

Vol strit džurnal: Zapadne zemlje razgovaraju o uslovima za mir u Ukrajini

Zapadne države razgovaraju o tome kakvi bi mogli da budu uslovi za zaključenje mirovnog sporazuma između Ukrajine i Rusije, ali se u ovoj fazi još ne insistira na zaključcima, objavio je Vol strit džurnal, pozivajući se na svoje diplomatske izvore.
Vol strit džurnal: Zapadne zemlje razgovaraju o uslovima za mir u Ukrajini

Foto: Reuters/Stringer

Sjedinjene Države i njeni saveznici ne vide posebne izglede za sporazumno rješenje u Ukrajini u bliskoj budućnosti, s obzirom na to koliko su visoki ulozi za Moskvu i Kijev i koliko je uvjerenje obije strane u mogućnost pobijede u ovom ratu, piše Vol strit džurnal, prenosi Tass.

Zapadne zemlje kažu da je pojačana retorika u korist pregovora potrebna zbog toga da bi se domaća javnost uvjerila da su lideri zemalja usmjereni na postizanje pravednog mira.

U tekstu se navodi da su neke zapadne zemlje zabrinute zbog inicijativa za organizovanje mogućih pregovora koje su ranije iznijele Njemačka i Francuska, ali se dodaje da, generalno gledano, jedinstvo Zapada po pitanju Ukrajine i dalje opstaje.

Razmimoilaženje bi mogla nastati kasnije, ako, na primjer, „Ukrajina odluči da bojkotuje pregovore do potpunog povratka svih teritorija, uključujući Krim“, navodi Vol strit džurnal.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NATO o ruskim gubicima: Moskva ostala bez 20 odsto trupa; Stoltenberg: Ne možemo uzeti mir zdravo za gotovo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Mještani Komana blokirali put firmi koja prevozi kamen iz kamenoloma: Puca asfalt od tereta kamena

Ovog vikenda oboreni rekordi, Micev prognozira vrijeme za narednu sedmicu

Piperović: Neko ima interes da plasira neprovjerene i netačne informacije o Spičanoviću, on i ne zna ko su braća Baletić

IZBORI U ŠAVNIKU: Napadnut član biračkog odbora, uhapšene četiri osobe