Izvor: Jutarnji.hr

Barak Obama dobio nagradu Emi

Bivši američki predsjednik Barak Obama dobio je nagradu Emi za ulogu naratora u svojoj dokumentarnoj seriji ''Our Great National Parks'', objavila je američka Televizijska akademija.
Barak Obama dobio nagradu Emi

Foto: EPA-EFE/PHILIP DAVALI DENMARK OUT

Obama je već osvojio dvije nagrade Gremi, za audio verzije svojih memoara “The Audacity of Hope” i “Dreams from My Father”, tako da mu za popunjavanje čuvene EGOT liste (koju čine nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony) nedostaju još Oscar i Tony.

Prema podacima magazina Entertainment Weekly, samo je 17 ljudi u tome uspjelo, a među njima su Mel Bruks, Vupi Goldberg, Odri Hepburn i, odnedavno, Dženifer Hadson.

Obama nije jedini američki predsjednik nagrađen Emijem, ovu je nagradu dobio i Dvajt Ajzenhauer 1956., no u njegovu slučaju bila je riječ o počasnoj nagradi.

Obama je nakon odlaska s dužnosti 2017., odsluživši dva predsjednička mandata, objavio svoje memoare, a isto je napravila i njegova supruga Mišel. Memoari su im postali bestseleri.

Osim neprofitne fondacije, par je osnovao i producentsku kompaniju koja je sklopila veliki ugovor s Netflixom, vrijedan navodno desetine miliona dolara.

Prvi dokumentarni film njihove producentske kuće za Netflix, “American Factory”, osvojio je Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film i Emija za režiju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bivši američki predsjednik Barak Obama pozitivan na koronavirus

Pobjednički filmovi festivala iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i Herceg Novog na onlajn platformi

Glavna nagrada Sandensa za “Nanny” – paranormalni triler o imigrantkinji iz Senegala

MIRJANA KARANOVIĆ ZA STANDARD: Ne bih trošila energiju i ovo malo života što mi je preostalo na politiku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STIGAO I FBI: Sajber napad bio „posao iznutra“

DPS: Novinar Siniša Luković ne prestaje da targetira pojedince koji su meta kampanje narušavanja ugleda i časti

Kabinet Abazovića: Vuković širi dezinformacije, premijer će biti na Žabljaku i neće otvarati školu u Tološima

Lovćenske straže: Patriote Danilovgrada će svojim ideološkim i etičkim stavovima pokazati kako se poštuje i brani Crna Gora