test

Čađenović kandidat za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a

Standard

27/03/2024

07:05

Aktuelni izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović iz Demokrata mogao bi da preuzme funkciju predsjednika Odbora direktora te kompanije, a na njegovo mjesto dođe kandidat koji bude izabran na konkursu.

Ukoliko Čađenović bude izabran za predsjednika Odbora direktora, do izbora novog izvršnog direktora, neko iz menadžmenta kompanije mogao bi biti izabran za v.d. direktora.

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema DOO Podgorica (CEDIS) je na sjednici 8. aprila 2021. razriješio je tadašnjeg izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom CEDIS-a, izvršnog direktora Vladimira Čađenovića. Čađenović je član Predsjeništva Demokrata.

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje na reviziju godišnjih finansijskih izvještaja CEDIS-a za 2022, kao i na reviziju pravilnosti poslovanja. Kompanija je, navodi se u izvještaju, u značajnom broju, u prosjeku 247 osoba, zapošljavala na mjesečnom nivou Sporazumom o preuzimanju zaposlenih u Agenciji, privrednim društvima, državnim organima, državnim i lokalnim preduzećima, bez javnog oglasa. Sporno je, pokazuje izvještaj, i što je CEDIS pokušao da sakrije gubitke kompanije, i umjesto više od 15 miliona, prikazao 11,6 miliona eura gubitaka. Nije se poštovao ni Zakon o javnim nabavkama, a nema ni papira koji potvrđuje da je svako zemljište sa objektima CEDIS-a u vlasništvu kompanije.

Iz CEDIS-a su Televiziji E ranije kazali da izvještaj DRI ne odražava realno stanje te kompanije.

Izvor: CdM
Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Čađenović

Ostavite komentar

Komentari (0)