test

Otvoreno pismo Vladimiru Čađenoviću: Stvoriti neophodne uslove za život dostojan čovjeka

Standard

18/12/2022

11:29

Vlasnica seoskog domaćinstva i poljoprivrednog gazdinstva ''agroV'' Jelena Vujičić uputila je Otvoreno pismo izvršnom direkotru CEDIS-a Vladimiru Čađenoviću u kome traži da se stvore neophodni uslovi za život dostojan čovjeka.



Otvoreno pismo Vladimiru Čađenoviću prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Čađenoviću, zbog prirode bolesti mojoj kćerki od tri godine i devet mjeseci i sinu od devet mjeseci neophodno je svakodnevno inhaliranje minimum pet puta tokom dana. Zbog nedopustivo slabog napona struje na adresi Vrela, Žari, opština Mojkovac vrlo često nijesmo u mogućnosti da inhaliramo djecu što dodatno ugrožava njihovo ionako krhko zdravlje.

U to ime Vas molim da pod hitno naložite da nam se na osnovu odluke CEDIS-a od 8.12.2021 i 29. 08.2022 godine izgradi stubna trafostanica i omogući pripadajući nam napon i neophodni uslovi za život dostojan čovjeka. Shodno navedenim odlukama predviđeno je da se lokalni objekat izgradi tokom 2022. godine.

Poštovani gospodine Čađenoviću, da li ste svjesni da je struja toliko slaba da je ponekad nemoguće napuniti čak i bateriju mobilnog telefona dok nam mašina za pranje veša radi po više od 12 sati i neuspije da opere veš. Hrana u frižideru i zamrzivaču nam se često kvari, nemoguće je imati farmu koza, krava ili ovaca jer ovakva kakva je struja ne može da pokrene muzilice, iz istig razloga je nemoguće baviti se ruralnim i agro turizmom kao i imati bilo koju vrstu proizvodnje a što je i bila naša namjera kada smo se iz grada doselili na selo.

Takođe se grijemo na struju i zbog lošeg kvaliteta napona grrjalice nijesu u mogućnosti da rade u punom kapacitetu.

Najgore od svega je što punu godinu dana dobijamo zvanične odgovore i uveravanja da ćete izgraditi stubnu trafostanicu ali na žalost sve ostaje na praznim obećanjima dok mi stanovnici sela i nadalje živimo životima nedostojnim čovjeka i u uslovima koji ugrožavaju zdravlje djece.

Na kraju želimo da Vas i ovim putem zamolimo da uzmete stvar u svoje ruke i u najkraćem mogućem roku prekinete agoniju kroz koju svakodnevno prolazimo.

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Čađenović

Ostavite komentar

Komentari (0)