test

ŽELJEZARCI ČEKAJU ODGOVOR: Ili prijem ili protest ispred ambasade Turske

Standard

10/11/2022

12:34

Sindikat Željezare tražio je prijem kod ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, najavivši da će ukoliko do toga ne dođe, organizovati protest ispred ambasade u Podgorici.



Prema riječima prvog čovjeka sindikata Ivana Vujovića, odgovor će čekati do sjutra, a sastanku se nadaju tokom iduće nedjelje. Od ambasadorke, kako se navodi u pismu, traže da urgira kod Tosjali Holdinga da ubrza prodaju imovine fabrike Elektroprivredi, navodeći da bi na taj način pomogla rješavanju teškog stanja radnika, dok bi turski vlasnik dobio 20 miliona eura koje je tražio za prodaju.

-To bi bio doprinos i države Turske, da se ova situacija riješi na obostrano zadovoljstvo, radnici bi Vam na tome bili zahvalni, pri čemu naglašavamo da je naš stav prema Vama i državi Turskoj prijateljski te da se ne može posmatrati u kontekstu stava koji imamo prema poslodavcu – navode u pismu.

Optužuju menadžment Toščelika da je ignorisao svaki zahtjev radnika, da se prema njima odnio neodgovorno i poslovno neetički, te da ih je poslije više decenija rada na najtežim poslovima ostavio bez hleba.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)