SPC NA DRŽAVNE JASLE: U učenički dom u Beranama smjestili 40 gostiju iz Srbije koji dolaze na ustoličenje

U Univerzitetskom centru JU Dom učenika i studenata Berane, po nalogu direktora Gorana Kikovića, spremno je 40 kreveta, da primi isto toliko gostiju iz Srbije, koji dolaze kako bi sjutra prisustvovali ustoličenju novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi, saznaje Standard.
SPC NA DRŽAVNE JASLE: U učenički dom u Beranama smjestili 40 gostiju iz Srbije koji dolaze na ustoličenje

Prema informacijama koje je Standard dobio iz pouzdanih izvora, Kiković do ovog trenutka za korišćenje studentskih soba nije tražio saglasnost nadležnog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, niti je o tome informisao članove Upravnog odbora.

Gosti SPC koji dolaze iz Srbije, u noći između subote i nedjelje, njih 40, biće smješteni na studentskom dijelu Doma u Beranama.

Kako saznajemo, prespavaće u Domu, gdje im je obezbijeđen i doručak, nakon čega će poći na ustoličenje Metodija u manastiru Đurđevi stupovi.

Nije poznato ko su tačno gosti koje Crkva smješta u učenički dom, međutim, kako nam je rečeno SPC je danima unazad Kikoviću davala uputstva, kako bi obezbijedio sve gore navedeno.

Standard je danas uputio pitanja Ministarstvu, kako bi saopštili da li su upoznati sa ovim slučajem, te šta će preduzeti. Takođe, da li će direktor Kiković snositi posljedice ukoliko se utvrdi zloupotreba Doma.

Podsjetimo, ustoličenje izabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija održaće se u nedelju, 26. septembra, 2021. godine u manastiru Đurđevi Stupovi. Svečani čin ustoličenja od 9 sati predvodiće Porfirije, koji danas stiže u Berane.

Porfirije danas stiže u Berane

Direktor Doma Goran Kiković jedan je od osnivača Srpskog kulturnog centra ,,Župan Prvoslav“, koja je predložila da beranska ulica ponese ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Takođe, kako je Pobjeda ranije pisala, Goran Kiković, koji je po struci istoričar, već 18 godina revizionističkim tretiranjem istorije potencira ideju da se četničkom komandantu Pavlu Đurišiću, poznatom po ratnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, podigne spomenik u Beranama. Kiković je jedan od organizatora četničkih skupova koji se od 2003. godine organizuju u Gornjem Zaostru u blizini Berana gdje je tokom rata bio štab Pavla Đurišića.

A.T.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

„Vojvoda“ Kiković preko svojih NVO pokušao da Ratku Mladiću da ime ulice

Belada: Simuliranje prava i pravde

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Papović: Vlada protiv svoje države

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ASK za Standard: Pokrenućemo postupak i utvrditi da li je Krivokapić prekršio Zakon o sprječavanju korupcije

U toku EUFOR-ova vježba u Trebinju, Vukanović zabrinut

NERVOZA: Abazović nazvao Konjevića podstrekivačem, a ovaj ga pitao: Zbog čega su onda Milan Knežević i Andrija Mandić po osnovi ekstremizma pod mjerama tajne službe?

Drecun: Najavljeni rast zarada korak ka EU standardu; Keković: Realno i moguće