test

Piperović: Lazović nije uhapšen, još traje pretres kuće u okolini Bijelog Polja

Standard

14/04/2024

16:00

Advokat Zorana Lazovića, Zoran Piperović, kazao je u izjavi za portal Standard da Lazović nije uhapšen te da je u toku pretres njegove kuće u okolini Bijelog Polja. 

“Radi se pretres u Bijelom Polju, a očekujem da će pretresti i stan na Zabjelu”, kratko nam je kazao Piperović.

Piperović je kazao da se Zoran Lazović nalazi u selu Orahovica, gdje se vrši pretres objekata.

“Kad se završi pretres, Lazović će uz pratnju SPO biti doveden na Zabjelo, do svoje porodične kuće, gdje će biti izvršen pretres kuće, pretpostavljam. I onda će nakon toga, takva je procedura, biti sproveden u SPO. Iz SPO će, ako bude lišen slobode,  biti doveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo”, kazao je Piperović.

Naglasio je da Lazović sada nije uhapšen.

“Može da bude uhapšen kad se završi pretres na Zabjelu, pa se povede u SPO. Tačno je da je rekao portparol Radonjić da je uhapšen, ali je to rečeno kolokvijalno”, kazao je Piperović. 

Komentarišući brojne reakcije nakon vijesti o hapšenju, Piperović kaže da ne zna da li je Lazovića uhapsila 42, 43, ili 44. Vlada. 

“Kad čujem Dritana pomislim da je uhapšen prije nekoliko godina, kad čujem Spajića pomislim da je uhapšen jutros, da ne pominjem Demokrate koji se javljaju fazno”, kazao je Lazovićev advokat uz poruku svima da puste ljude od struke, tužioce, sudije, SPO, branioce…  da rade svoj posao”. 

Podsjećamo, Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilštva, uhapsilo bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Piperović; Vedran Ilić

Ostavite komentar

Komentari (0)