test

Akademkinja SANU: Crna Gora ne smije u Evropsku uniju

Standard

01/07/2024

23:03

Počeće proces ponovnog UJEDINJENJA SRPSKIH ZEMALJA, raspašće se i NATO, pa će se Crna Gora osloboditi obaveza prema NATO-u i ponovo će se ujediniti sa Srbijom i Republikom Srpskom, tvrdi Jelena Guskova (75), koju predstavljaju kao rusku istoričarku, članicu Srpske akademije nauka i umetnosti.

Guskova je i nezvanični medijski tumač stavova Kremlja za Balkan, rukovoditeljka Centra za izučavanje savremene balkanske krize pri Institutu za slavistiku Ruske akademije nauka.

Komentarišući „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”, skup koji je 8. juna održan u Beogradu — a čiji se nastavak ovih dana planira u Crnoj Gori — Guskova kaže da je „svesrpski sabor značajan korak ka ujedinjenju svih Srba”, „nadam se, zajedno SA RUSIJOM”.

U inervjuu za izvjesni portal „Српско-руско братство” (srbratstvo.ru), Guskova ističe da se „ulaziti u Evropsku uniju NE SMIJE”.

Ranije ove godine, Vladislav Maslenikov, ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, kazao je kako „ŠIRENJE EVROPSKE UNIJE na Balkan znači uvlačenje zemalja regiona u KONFRONTACIJU S RUSIJOM”.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

I.Marinković

Ostavite komentar

Komentari (0)