test

Danas prva sjednica Odbora za politički sistem: Na dnevnom redu odluka o konsultativnim saslušanjima za članove Sudskog savjeta i kandidata za VDT

Standard

05/12/2023

06:51

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore održaće danas prvu sjednicu u aktuelnom sazivu. Početak sjednice zakazan je za 11 sati.

Dnevnim redom predviđene su tri tačke, od čega je prva izbor potpredsjednika odbora. Podsjetimo, prema ranijoj odluci, Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu predsjedava poslanik koalicije ZBCG Milun Zogović.

Druga i treća tačka tiču se ključnih imenovanja u pravosuđu.

Naime, pred Odborom će biti razmatran prijedlog odluke o održavanju konsultativnog saslušanja kandidata za izbor vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, predloženog od strane Tužilačkog savjeta

Takođe, Odbor će razmotriti I donošenje odluke o održavanju konsultativnog saslušanja kandidata koji ispunjavaju Zakonom propisane uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Odbor iz prethodnog saziva nije donio odluku o izboru tri kandidata za člana Sudskog savjeta o kojima bi se glasalo na plenumu.

Povezani članci

Podsjetimo, kandidati za člana Sudskog savjeta su: Danilo Ćupić, Ilija Darmanović, Dragoljub Strugar, Ivan Drobnjak, Miodrag Iličković, Elvis Duraković, Ivan Kadić, Marko Ivanović,Fikret Kurgaš, Dražen Medojević i Miloš Vukčević.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)