test

Đuranović: URA pritiska Demokrate da za njih sakriju nepočinsta iz perioda Abazovića

Standard

22/02/2024

22:24

Bezbjednosni sektor nalazi se u haosu, a iz GP URA pritiskaju Demokrate da za njih sakriju nepočinsta iz prethodnog perioda dok je državom upravljao Dritan Abazovića i njegova ekipa, ocijenio je glavni i odgovorni urednik Pobjede Draško Đuranović.

Kao primjer toga što URA želi da zataška nastavkom kontrole sektora bezbjednosti, Đuranović navodi činjenicu da su tri policijska službenika priznala lažno spaljivanje zaplijenjenih cigareta, ali optužnice u slučaju u kojem je visoki funkcioner Ure Rade Milošević označen kao vođa grupe, i dalje nema.

”URA ne želi ni da je bude”, kaže Đuranović.

On ocjenjuje kako Demokrate, ipak, neće moći na duže staze da budu maska za potrebe URE, između ostalog i zbog pritiska zapadnih partnera i potrebe da Crna Gora prestane da bude, kako je kazao, rusko-srpska bezbjednosna gubernija.

Đuranović dodaje da se mnogo toga vidjelo na skupštinskom Odboru za bezbjednost, tokom optužbi koje su razmijenili šef Specijalnog policijskog tima Predrag Šuković i ministar pravde Andrej Milović.

Podsjećanja radi, Milović je Šukovića optužio za zloupotrebu položaja, trgovinu uticajem i sumnjive keš transakcije, a u kontra smjeru optužba je bila da minsitar ima veze sa bezbjednosno interesantim osobama.

”Za svo to vrijeme, između njih, kao na Vimbldonu, sjedio je specijalni tužilac Vladimir Novović koji nakon svega nije učinio ništa. Nije pokrenut niti jedan izviđaj”, zaključuje Đuranović, dodajući da je užasno i to što je nakon svega ministar odbrane iz redova Demokrata, Dragan Krapović izjavio da je u bezbjednosnom sektoru sve u redu.

Gostujući u emisiji “Na kraju dana,  Đuranović je upozorio da treba da zabrine i sprega mafije, politike i medija.

”Koncern Vijesti mjesecima objavljuje, očigledno selektivno, navodne skaj komunikacije dobijene od Eurpola za koje je nemoguće potvrditi validnost. Te prepiske, inače, mogu da imaju samo ljudi iz SPO i SDT, a i oni ih dobijaju po posebnim procedurama koje uključuju pin kodove zbog personalozacije upotrebe. Ako to izlazi izlazi iz Specijalnog policijskog tima i Specijalnog državnog tužilaštva kako je to moguće? Zašto u tim institucijama to nikoga ne zanima? Što je cilj? I zašto da o svemu piše “odabrana” novinarka koja je i sama u skaj prepiskama? Zar to nije i zloupotreba ovlašćenja i zloupotreba javnosti i zar to ne narušava kredibilitet istražnih organa”, zaključio je glavni urednik Pobjede.

Izvor: TV E
Izvor (naslovna fotografija):

Draško Đuranović

Ostavite komentar

Komentari (0)