test

DPS neće učestovati u radu 16. sjednice SO Pljevlja

Standard

10/06/2024

13:31

Odbornički klub DPS-BS u Skupštini opštine Pljevlja na danas održanoj konferenciji za medije saopštio je da neće učestovati u radu 16. sjednice Skupštine opštine Pljevlja koja je zakazana za sjutra, 11. jun.

“Razlozi koji su nas opredijelili za ovu odluku su kontinuirani nerad lokalne samouprave i nesposobnost da se uhvate u koštac za ključnim problemima u našem gradu, stalno bavljenje predsjednika Opštine i parlamentarne većine temama koje dijele građane Pljevalja i nikako ne doprinose očuvanju i njegovanju međuetničkog i međuvjerskog sklada u Pljevljima. Takođe, razlog zbo čega nećemo prisustvovati sjednici je i izostanak proslave 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, pasivnog odnosa i nezainteresovanosti Vlade Crne Gore pred nacionalističkim djelovanjem predsjednika Opštine Darija Vraneša i parlamentarne većine, kao i zbog neispunjenja obećanja premijera Vlade Crne Gore vezanih za investiranje 500 miliona eura u Pljevlja”, saopšteno je iz OO DPS Pljavlja.

Na konferenciji je bilo riječi i o drugim temama koje se tiču razvoja Pljevalja, a o kojima će se pojedinačno, tematski, baviti u narednom periodu.

“Ukoliko u narednom periodu ne dobijemo tražene odgovore od Vlade Crne Gore i ukoliko se lokalna vlast ne okrene razvojnim projektima detaljno ćemo razmotriti odluku o našim daljem djelovanju u SO Pljevlja”, navodi se iz OO DPS Pljevlja.

Izvor: PV portal
Izvor (naslovna fotografija):

Klub odbornika DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)