test

DPS Žabljak: Sjednice Skupštine će se održavati uz prisustvo medija, na dnevnom redu da budu teme važne za standard građa

Standard

19/10/2024

14:51

Odbornici Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Žabljak tražli su zakazivanje sjednice SO zbog pitanja od hitne važnosti, saopšteno je iz opštinskog odbora te partije.

“Još 19. avgust aove godine podnijet je akt kojem nije udovoljeno, a 08. 10. 2024. godine zatražili smo da se u dnevni red redovne sjednice uvrste i tačke koje smo predložili i to: Informacija o stanju u NP “Durmitor”; Informacija o investicionim radovima u ovoj godini sa naglaskom na investicije u centru grada; Informacije o divljoj gradnji, kao i Izmjene cjenovnika vezano za povoljnosti lokalnog stanovništva za usluge Parking servisa”, navodi se u saopštenju.

Nažalost, ocjenjuju, nijedan od ovih predloga nije uvršten u dnevni red sjednice.

“Iako se ova pitanja nijesu našla na dnevnom redu naredne sjednice, odbornici DPS-a će kroz odbornička pitanja, diskusije i slobodan pristupa informacijama tražiti odgovor na postavljena i egzistencionalna pitanja stanovnika opštine Žabljak”, kazali su iz DPS Žablak.

Pored pitanja koja su tražena da se uvrste u dnevni red sjednice, dodaju, tražiće odgovore i za:

– Prekoračenje radova u Centru grada od preko 100 dana što je ozbiljno ugrozilo funkcionisanje tokom čitave ljetnje turističke sezone.

– Kvalitet ugrađenog asfalta u centru grada, koji nezadovoljava tehničke normative i koji se ugrađivao bez nadzornog organa. Prve kiše su već pokazale loš kvalitet izvedenih radova. Zahtijevamo stručnu analizu izvedenih radova u centru Žabljaka, kako bi se utvrdili propusti i osiguralo da se ovakve greške ne ponove u budućnosti.

– Nepostavljanje informativne table o izvođaču radova što je suprotno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata.

– Problemi sa snadbijevanjem ogrijevnim drvetom za mještane poddurmitorskih sela, kako u zonama kojima gazduje Nacionalni park „Durmitor“ tako i u nadležnosti Uprave za šume.

“Zbog važnosti ovih tema, odbornici DPS-a Žabljak zahtijevaju prisustvo medija na narednoj sjednici Skupštine opštine, kako bi građani Žabljaka i šira javnost bili upoznati sa problemima koji su tiču našeg grada”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)