test

Evropski savez sjutra obilježava Svjetski dan bez automobila

Standard

21/09/2024

22:14

Evropski savez obilježiće u nedjelju, 22. septembra od 17h do 19h u Njegoševom parku, Svjetski dan bez automobila, u okviru Evropske nedjelje mobilnosti, pod nazivom „Ovo je vrijeme za nas''.

“Pozivamo Podgoričanke i Podgoričane da se oprobaju u izazovu dvočasovnog boravka u Njegoševom parku bez telefona i društvenih mreža, bez žurbe I u društvu koji sami izaberu”, navodi se u saopštenju.

Za učešće u izazovu treba ispuniti dva uslova: do parka treba doći bicklom, trotinetom ili pješke i sa sobom treba da ponesu jedan nedigitalni predmet za razonodu (karte, šah, reketi za stoni tenis ili badminton, ukrštenice, klikeri, lastiš, lopta, knjigu, bojice, krede, kiflice…)

“Evropa, ali i cijeli svijet, svake godine obilježava 22. septembar kao Dan bez automobila. Cilj je da se skrene pažnja na zaštitu životne sredine, borbu protiv zagađenosti vazduha i bolji kvalitet života. Tema ovogodišnje Evropske nedjelje mobilnosti je zajednički javni proctor koji donosi mnoge koristi za društvo”, poručili su iz ES.

Izvor (naslovna fotografija):

Evropski savez

Ostavite komentar

Komentari (0)