test

IZBORI U PODGORICI: Pušta li PES niz vodu Oliveru Injac u cilju spašavanja padajućeg rejtinga

I. Đoković

04/08/2024

07:00

Ko će biti nosilac liste Pokreta Evropa sad na izborima u Podgorici, te kako će ta partija nastupiti još nije poznato. No, imajući u vidu da je predsjednik opštinskog odbora te partije u Podgorici aktuelni ministar energetike Saša Mujović on je prema pisanju medija glavni kandidat da predvodi listu te partije na izborima, što bi značilo da Oliveru Injac ta partija ne vidi kao kandidata koji može zaustaviti trend pada rejtinga PES-a.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard vrh Pokreta Evropa sad ne želi da Olivera Injac predvodi listu te partije na izborima u Podgorici zakazanim za 29. septembar, već da nosilac liste bude aktuelni ministar energetike Saša Mujović.

Ovim potezom PES bi jasno stavio do znanja građanima da nije zadovoljan kako je Olivera Injac vodila grad u prethodnom mandatu, koji su obilježile brojne nepravilnosti o čemu je portal Standard već pisao.

Masovna zapošljavanja po partijskom ključu ali i hipoteka prošlosti koju Injac nosi sa sobom, poput afere “kadeti” dok je bila na čelu Ministarstva odbrane nijesu više preporuka da ona bude na čelu Podgorice.

Sa posljednjim rješenjem Vlade Crne Gore o nezakonitom imenovanju Zdravka Blečića tj. nezakonitom smjenom Gorana Jankovića sa mjesta šefa Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, manje više kompletirana je lista zbog koje vrh PES-a na sve načine pokušava da ostavi Injac po strani što se tiče Podgorice.

Tako nešto makar po saopštenju već znaju njihovi dojučerašnji saborci, a sada oponenti iz Pokreta za Podgoricu koji u svom saopštenju navode da je rezultatima rada Olivere Injac PES već presudio izostavljajući je sa pozicije nosioca liste i kandidata za gradonačelnika, ali kako dodaju ne snosi samo ona odgovornost za kolaps gradske uprave.

“Odluka da Olivera Injac ne bude novi stari kandidat za gradonačelnika pokazuje da su i u PES-u svjesni naše argumentacije da je grad loše vođen, da se nalazi u organizacionom rasulu, da su rukovodeća mjesta dijeljena po principu namirenja partijskih kvota ne vodeći računa da rukovodioci poznaju bar elementarno resore koje su preuzeli”, kazali su iz Pokreta za Podgoricu.

Kad se uzme u obzir trend pada njihovog rejtinga u Budvi i Andrijevici gdje su izgbuli preko 30 posto svojih glasova osvojenih na parlamentarnim izborima, jasno je da PES na sve načine pokušava da spasi što se spasiti može.

Za spas padajućeg rejtinga vrh PES-a vidi aktuelnog ministra energetike Sašu Mujovića, koji se dokazao kao vrsni profesionalac i za kog se ne vežu nikakve afere.

Iako sam Mujović u izjavi medijima nije potvrdio ni demantovao da je on u igri za nosica liste njegove šanse kad se sve uzme u obzir su veće nego Olivere Injac.

Osim ova dva imena u igri za nosica liste PES-a je prema pisanju medija i Boris Pejović aktuelni potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

PES svakako čekaju teške odluke narednih dana – izostaviti Oliveru Injac sa vrha liste i time priznati da nije radila kako treba ili progutati žabu i postaviti Injac na vrh liste.

Izvor (naslovna fotografija):

Olivera Injac

Ostavite komentar

Komentari (0)