test

Joković: Vlada bi bila jača da je u njoj SNP, treba vratiti ‘našeg’ ambasadora Božovića

Standard

02/12/2020

20:06

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, u toku rasprave o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića, kazao je da SNP osjeća žal što nije dio nove Vlade.

“Dakle, podržavam ovu Vladu, ne 200 dana nego i dvije hiljade dana, ako bude radila u interesu građana iako osjećamo neki žal što SNP nije u toj Vladi.

Kad bi me neko pitao da li bi ova Vlada bila kompetentnija, jača, bolja i stručnija da je tamo SNP, sa stopostotnom sigurnošću bih rekao, da” , istakao je Joković.

On je pozvao da se ambasador Srbije Vladimir Božović vrati na tu funkciju, pri čemu je imao lapsus nazvavši ga ”naš ambasador”.

“Volio bih da čujem od ministra vanjskih poslova da li će vratiti našeg ambasadora. Ambasadora Srbije u Crnoj Gori, čovjeka rođenog Nikšićanina, koji je izjavio to što mnogi građani u Crnoj Gori misle da je u potpunosti istina. Mislim da gospodin Božović treba da bude vraćen”, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

On je takođe istakao da je u dijelu ekspozea uključeno dosta principa SNP-a, ali da moraju kontrolisati Vladu jer je njihova odgovornost u tome što daju podršku iako nisu učestvovali u njenom formiranju.

“Mi imamo odgovornost i tako ćemo se i ponašati. Ima našu punu podršku sve dok bude radila u interesu svih građana i svi budu osjetili prosperitet.

Međutim, u jednom trenutku došlo je do promjena u principima za formiranje. Pojavili su se možda i neki formalni ili neformalni centri moći, koji su možda učestvovali u formiranju te vlasti, volio bih da nisu”, kazao je on.

Dodao je da u ekspozeu fali revizija privatizacije, jačanje i naglasak razvoja sjevera Crne Gore, te istakao da se mora rasvijetliti ubistvo Duška Jovanovića.

“O ministarstvima i ministrima bih želio pričati, ali mnogo ne znam. Znam jednog i vjerujem da on zaslužuje to mjesto. Ali je moja žalost, kao i SNP-a, što niko od nacionalnih manjina nema u toj vladi”, kazao je Joković.

Ostavite komentar

Komentari (0)