test

Klub odbornika DPS Danilovgrad: Vlast odbila da raspravlja o šteti Q-groznice i snižavanju cijena za vodu i kanalizaciju

Standard

18/10/2024

13:50

Loklana vlast odbila je da raspravlja o šteti Q-groznice i snižavanju cijena za vodu i kanalizaciju za ranjive kategorije stanovništva, poručuju iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Danilovgrad.

“Klub odbornika ukazuje danilovgradskoj javnosti da se nefunkcionisanje lokalne vlasti najviše ogleda u izbjegavanju i nestavljanju na dnevni red tema od krucijalnog značaja za život i rad u Danilovgradu. Teme poput rješavanja pitanja kao što su rad Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, zaštita stanovništa usljed epidemije Q-groznice, visoke cijene vode, stanje u FK Iskra, rješavanje pitanja gradskog groblja, zaštita rijeke Zete, se stavljaju na raspravu sa velikim zakašnjenjem, a pojedine teme se u potpunosti izbjegavaju”, naveli su iz tog odborničkog kluba u saopštenju za medije.

Vladajuća većina je, prema njihovim riječima, odbila da u dnevni red uvrsti dvije tačke koje se odnose na situaciju prouzrokovanu epidemijom Q-groznice i snižavanje cijena za vodu i kanalizaciju za ranjive kategorije stanovništva.

“I na taj način pokazala da je njihova priča o brizi prema građanima Danilovgrada, farsa. Imajući u vidu uznemirenost i zabrinutost koju je prouzrokovala Q-groznica, kao i revolt građana zbog visokih cijena vode i kanalizacije, smatrali smo da vladajuća većina mora imati hrabrosti i sluha da se o ovim značajnim temama raspravlja na sjednici Skupštine opštine, radi donošenja odgovarajućih odluka”, dodali su iz tog kluba.

Dakle, kako konstatuju, jasno je da na ovaj način vlast “bježi” od odgovora na pitanja šta je sve morala da preduzme, a nije u borbi sa epidemijom Q-groznice.

“Na osnovu čega se opravdano postavlja pitanje kako bi građane zaštitila u izazovnijim kriznim situacijama. Vlast je pokazala i nebrigu za skromne kućne budžete ranjivih kategorija stanovništva, time što nije dozvolila da se razmatra predlog koji se odnosio na snižavanje cijena vode i kanalizacije kojima bi se ti isti kućni budžeti, u vremenu ovakve inflacije, koliko-toliko rasteretili. U krajnjem, jasno je da bolji život koji prikazuju na bilbordima žive samo oni, te da onda kad treba preuzeti odgovornost za životne teme, tu su prvi, ali da uteknu. I dalje ćemo insistirati da se navedene teme koje su najbitnije za život građana, a koje lokalna vlast u kontinuitetu izbjegava, rješavaju bez obzira na njihovu težinu i kompleksnost”, poručuju iz Kluba odbornika DPS Danilovgrad.

Ostavite komentar

Komentari (0)