test

Nepotpisivanje zakona pokazuje da postoji politički obračun između Milatovića i Spajića

Standard

05/01/2024

12:45

Odluka predsjednika države da ne potpiše tri zakona, odnosno da ih vrati skupštini na ponovno odlučivanje, pokazuje da postoji politički obračun između Jakova Milatovića i Milojka Spajića, ocjenjuje advokat Veselin Radulović.



”Čini se da sve ovo vrijeme Milatović koristi poziciju predsjednika da bi obezbijedio bolji položaj u partiji i politički se obračunao sa neistomišljenicima u stranci kojoj pripada”, navodi Radulović.

Iako predsjednik ima pravo da vrati parlamentu zakone koje smatra neustavnim, ipak nije u javnom interesu da postoji neslaganje izmedju vlade i šefa države, ističe Radulović.

“Nažalost, u Crnoj Gori smo naučili da živimo u takvom ambijentu već decenijama, da se funkcije u državi koriste u partijskom interesu”, naglašava Radulović.

Da odluke treba da se donose u opštem a ne ličnom ili partijskom interesu, uvjeren je i Srđan Perić iz pokreta Preokret. Mišljenja je da bi bilo bolje da je Milatović podnio ostavku na funkciju u “Evropi sad”.

“Ovu dilemu je otvorila stranka gospodina Milatovića i sada se vidi koliko bi za njega bilo blagotvorno da nije partijski funkcioner. Dolazimo do ključne tačke, a to je da se kod nas rješenja ne modeluju prema principima nego prema poojedincima i konkretnim situacijama”, pojašnjava Perić.

Povezani članci

Perić zaključuje da u konačnom svako može pred Ustavnim sudom da pokrene pitanje ustavnosti određenih zakona ili pojedinih odredbi.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Veselin Radulović;
RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)