test

Nikolić sa Maskaj: Vlada na staklenim nogama

Standard

28/03/2024

17:25

Parlamentarna većina u Crnoj Gori na staklenim je nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga koje je trenutno podržavaju, kazao je predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori Anom Mari Maskaj.



Demokratska partija socijalista će, prema njegovim riječima, bilo iz opozicije ili vlasti biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od strane dijela parlamentarne većine.

“Bez obzira na česte promjene vlada i hroničnu nestabilnost u političkom životu Crne Gore, odnos sa Republikom Francuskom mora biti dugotrajan i na čvrstim temeljima”, rekao je Nikolić.

Maskaj je kazala da Republika Francuska želi da Crna Gora bude prva naredna članica EU, te da misli da se stvari u tom smislu pomjeraju naprijed.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o dinamici unutrašnjih političkih procesa, kao i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage u vlasti i opoziciji pokažu odgovornost i koheziju u sprovođenju evropske agende”, navedeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)