test

Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

Standard

25/05/2024

18:29

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES ) je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kazao je generalni sekretar te partije Boris Pejović.



Kako je naveo, na ovaj način su iskazali da imaju principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama.

“Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmjerena protiv hrvatskog naroda. Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi. Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu. Zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smijemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo ljepšu budućnost”, zaključio je Pejović.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (1)

Radunovo_katunište

25 May. at 21:14

Jasenovac je mjesto stravičnih zločina počinjenih od strane nacista, čije su žrtve bili Srbi, Jevreji, Romi , Hrvati….Hrvatska svake godine obilježava dan sjećanja na žrtve Jasenovca, za razliku od vas i vaših koalicionih partnera i mentora vašeg “srpskog sveta” koji negirate genocid u Srebrenici! Rezolucija o Jasenovcu, ukoliko ostanete uporni, je početak vašeg političkog kraja!!!