test

PES Radunoviću: Ponudili smo tri ministarstva, potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40 odsto dubine, ali vam je bilo malo

Standard

24/08/2023

09:05

Ponudili smo tri ministarstva, potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40 odsto dubine, ali vam je bilo malo, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES) u reagovanju na tvrdnje jednog od lidera ZBCG  Slavena Radunovića.

“Kad neko ima lošu namjeru, a to je, Radunović dokazao svojim stavom, radi javnosti dužni smo da ga podsjetimo na neke momente.Pošto sumnja u našu iskrenost, jako je interesantno da se ne sjeća održanih osam sastanaka, na kojima su na neke od njih prisustvovale i kolege iz Demokratske Crne Gore, kada je ponuđeno da ZBCG-u pripadne: Potpredsjednik Vlade; Ministarstvo prosvjete; Ministrastvo turizma; Ministarstvo sporta i mladih; Potpredsjednik Skupštine iz parlamentarne većine; Potpredsjednik Skupštine iz reda žena; 40odsto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički; 40 odsto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički”, saopštili su iz PES-a.

To su bile zvanične ponude, navode iz PES-a, ali su lideri ZBCG-a rekli da im iste “nijesu prihvatljive”.

“Naš predlog je bio jednostavan – da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle. Ponuda je važila dok nijesmo zaključili da nema promjena u stavu ZBCG.  Zato smo tek prije dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu”, zaključuju iz PES-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)