test

Stanić: Umjesto ćiriličnih Škoda trebalo nabaviti stacionarne radarske sisteme

Standard

30/06/2024

11:19

Umjesto ćiriličnih Škoda trebalo nabaviti stacionarne radarske sisteme, poručio je šredsjednik Glavnog odbora SDP-a Mirko Stanić.



„Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović “u reformu” policije krenuo je promjenom pisma na policijskim vozilima. Ako je neko mislio da ide u pravcu desetina turističkih zemalja koje pored svog pisma stavljaju natpis “Police” engleskom, grdno se prevario“”, istakao je on.

Prema njegovim riječima potrebna je ćirilica “da bi policija bila bliža građanima”, kako napisa ministar.

„Već osam punih godina tražimo da se uvedu stacionarni radarski sistemi na desetinama lokacija na kojima svakog dana gine crnogorska mladost. Već osam godina razne Vlade, razni ministri (uključujući i Šaranovića) i direktori obećavaju da će se oprema kupiti i instalirati. Za to vrijeme skoro da nema dana da neko ne izgubi život na cesti, ali je za Šaranovića bilo bitno da nove Škode iz Čačka budu na ćirilici. Kao neko ko dolazi iz grada prve štampane ćirilične knjige na Balkanu gotovo je nemoguće da budem protiv ćirilice i njene upotrebe. Međutim, veoma čvrsto sam protiv zloupotrebe ćirilice i politike koja tu zloupotrebu sprovodi“, naglasio je Stanić.

I dok sud, dodao je, periodično vraća Zorana Brđanina na čelo policije, Šaranović podnosi prijave protiv Vlade u kojoj sjedi, rat klanova bjesni, a mladi ginu na ulicama – “najbitnije” je bilo na kojem je pismu napisano “policija”.

„Izgleda su se najbolje borili protiv kriminala kad je na vozilima pisalo “Milicija”, ali da ne dajemo ideje ministru. Umjesto nabavke Škoda, trebalo je nabaviti stacionarne sisteme i time smanjiti potrebu i za policajcima i službenim vozilima. Ovih 2,2 miliona eura ulaganja bi sigurno spasile desetine života, a pri tome bi uštedjele ogroman novaca za funkcionisanje same policije, dok bi se kažnjavanjem bahatih vozača ovaj iznos višestruko vratio“, zaključio je Stanić.

Izvor (naslovna fotografija):

Mirko Stanić; SDP

Ostavite komentar

Komentari (0)