test

Vučić: Zbog neodgovornosti prethodnika Crna Gora otišla

Standard

24/10/2024

22:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras na proslavi 16 godina Srpske napredne stranke da su njihovi prethodnici bili neodgovorni, te da je zbog toga Crna Gora otišla.

“Zaboravili su da je zbog njihove neodgovornosti i Crna Gora otišla, najprije iz zajedničke i države, a zatim i iz državne zajednice”, poručio je Vučić i dodao da se tada pojavila tada politička stranka koja je trebala da objedini ljude različitih uvjerenja.

On je na proslavi u Vršcu uputio niz kritika nekadašnjim vlastima u toj zemlji.

“Ne mogu da podnesem kada vidim da i u našoj stranci postoje oni za koje je najvažnije šta će da kažu Rusi, ili šta će da kažu Amerikanci ili Evropljani sa druge strane. Ma neću takve, hoću one koje interesuje šta kažu ljudi u Srbiji, šta kaže Srbija, šta kaže naš narod. I nemojte da me lažete da je važno šta kažu i jedni i drugi, a ovo je dotjeralo cara do duvara, ja to ne mogu više da trpim. Radite više nego obično i budite slobodni da unutar stranke kažete šta mislite. I oni koji su odlazili, mi smo o njima ćutali. Mi smo uvijek porodica, najveća porodica na Balkanu, porodica časnih ljudi. I da vam kažem – neću moći da se kandidujem za predsjednika 2027. ali ću vam na svaki način pomoći da pobijedite i te 2027. i da se nikada ne vratimo u prošlost iz koje smo Srbiju morali da izbavljamo”, rekao je Vučić.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Youtube/Screeprint

Ostavite komentar

Komentari (0)