test

Borozan o povratku: Žena i djeca opet žele da me gledaju u dresu reprezentacije

Standard

20/12/2023

22:01

Počela je ``operacija Njemačka`` – crnogorski rukometaši su se okupili u nekompletnom sastavu i krenuli sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo.

Selektor Vlado Šola na prvom treningu u dvorani “Verde” na raspolaganju je imao devet igrača. To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić i Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Borozan je poslije šest i po godina ponovo dio nacionalnog tima…

„Osjećaj igranja za reprezentaciju je uvijek fenomenalan. Obavio sam nekoliko razgovora sa selektorom, učinilo mi se da bi trebalo da se odazovem. Djelovao je ubjedljivo, dobio sam želju da sarađujem sa njim i vratim se. To je jedan od razloga, a glavni je što žena i djeca opet žele da me gledaju u dresu reprezentacije. Zato sam odlučio da se vratim i dam sve od sebe”, rekao je 29-godišnji lijevi bek.

Borozan poručuje da je pratio „lavove” i da vjeruje da imaju kvalitet za velika djela.

„Pratio sam reprezentaciju, jedan od razloga da se vratim je što su momci mladi i imaju kvaliteta i perspektivu da naprave rezultat. Neke igrače sam upoznao dok sam igrao u Vespremu i Zagrebu, super su i imaju ogroman potencijal za budućnost”.

Povezani članci

Premijerni meč na EP “lavovi” će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

„Rano je sada za prognoze. Grupa je teška, znamo svi o kakvim je protivnicima riječ – Mađarskoj, Islandu i Srbiji. Sve ekipe su podjednako dobre. Mislim da možemo dosta, na nama je naporno treniramo i damo sve od sebe”, rekao je Borozan.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Izvor (naslovna fotografija):

Stefan Ivanović

Ostavite komentar

Komentari (0)