test

Evropski fudbalski spektakl: Barselona dočekuje Bajern iz Minhena

Standard

23/10/2024

17:00

Večerašnji program otvaraju dueli Atalanta - Seltik i Brest - Bajer Leverkuzen u terminu od 18.45. Prava uzbuđenja slijede nešto kasnije. Od 21 h još sedam utakmica.

Večeras nekoliko vrhunskih mečeva Lige šampiona od kojih je u centru pažnje onaj u Barseloni, gdje Katalonci dočekuju Bajern iz Minhena.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Na stadionu Luis Kompanis (bivši Monžuik) pojaviće se dva bivša prvaka Evrope koja žele da se vrate na tron. Možda već ove sezone.

“Spremni smo za ovaj duel. Izuzetno cijenim i poštujem Bajern, pogotovo što su opasni od kada ih je preuzeo Vinsent Kompani i znamo da neće biti lako. Dobro smo analizirali rivala, vrlo smo svjesni odakle nam prijeti najveća opasnost, ali uz naše navijače mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat, jer Barselona je tim koji na domaćem terenu mora da razmišlja samo o pobjedi i ništa drugo se ne smatra prihvatljivim”, rekao je trener domaćeg sastava Hansi Flik.

Ovo će biti 16. put da se timovi susreću u ovom takmičenju, a iako Barselona igra fenomenalno ove sezone, izgubili su samo jednu utakmicu u prvenstvu, i jednu u Ligi šampiona (poraz od Monaka na gostovanju), činjenica je i da su protiv Bajerna pobijedili u samo 2 od prošlih 15 utakmica. Osim toga nisu pobijedili njemačkog protivnika u prošlih sedam susreta.

Ono što muči i jedne i druge su povrede bitnih igrača, domaćini su bez Ter Štegena, De Jonga, Arauha, Kristensena i Toresa, dok će kod gostiju meč proputiti Pavlović, Stanišić, Ito i Saša Buj, a pod velikim upitnikom je i jedan od najboljih igrača ekipe, Džamal Musijala.

Osim utakmice Barselona – Bajern Minhen, zanimljivo će biti i na utakmici Mančester siti – Sparta Prag. Češki klub će biti gost izuzetno ubojitog napada ekipe koju predvodi Pep Gvardiola.

Siti djeluje kao glavni favorit u susretu sa Spartom. Očekuju se sjajne performanse od ključnih igrača kao što su Kevin De Brujne i Erling Haland.

Sa druge strane, Sparta Prag ima nekoliko talentovanih fudbalera, ali s obzirom na nivo konkurencije, vjerovatno se suočavaju sa teškim izazovom.

Siti se nalazi u sredini tabele nakon prva dva kola (1 pobjeda, 1 remi) te ulaze u treće kolo Lige šampiona s dobrom atmosferom, nakon što su u posljednjem susretu u Premijer ligi pobijedili Vulverhempton s 2-1, postigavši odlučujući gol u sudijskoj nadoknadi. Takođe, Siti bi mogao postaviti novi rekord za najduži niz neporaženosti u istoriji Evropskog kupa/Lige šampiona (26 utakmica).

Rodrijeva sezona je završena zbog ozbiljne povrede, dok još uvijek nema jasnog vremenskog okvira za povratak.

Sparta Prag je takođe postigla kasni gol ovog vikenda i osigurala pobjedu od 2-1, što im pomaže da drže korak sa rivalima Slavijom Prag, koja je na vrhu Češke prve lige.

Tim je sigurno zadovoljan svojim nastupima u Ligi šampiona, jer dijele isti broj bodova sa domaćinima nakon pobjede nad Salcburgom (3-0) i remija protiv Štutgarta (1-1).

Imanol Garsija neće igrati zbog povrede koljena.

Zanimljivo je da ove dvije ekipe nikad u istoriji se nisu sastajale.

SRIJEDA

Atalanta – Seltik 18.45
Brest – Bajer Leverkuzen 18.45
Atletiko B. – Lil 21.00
Barselona – Bajern 21.00
Benfika – Fejnord 21.00
Mančester siti – Sparta Prag 21.00
Salcburg – Dinamo Zagreb 21.00
Jang Bojs – Inter 21.00
Lajpcig – Liverpul 21.00

Izvor (naslovna fotografija):

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Ostavite komentar

Komentari (0)