test

Favoritu se za milimetar neće pomjeriti

Standard

15/09/2024

09:12

Budućnost zna kako do bodova u drugom kolu Lige šampiona. Na krilima entuzijazma, dobre energije, na kraju krajeva i kvaliteta koji je prikazan na pripremnom turniru i do uvodnih minuta drugog poluvremena premijernog duela u Bukureštu sa Rapidom, ,,plave'' mogu puno u današnjem (14 h) okršaju sa Brestom.

Francuski tim je na papiru ozbiljan favorit, ali Budućnost ne želi da je autsajder, imaju pravo igračice sa stručnim štabom da se nadaju i kroz mnogo bolje segmente od onih koji su bili od 38. minuta u startnom porazu od vicešampiona Rumunije, iznenade ekipu koja je u 1. kolu slavila protiv Vajpersa 30:27.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Vidljivo su potencijalni problemi podgoričke ekipe, koja se silom prilika, nakon turbulentnog perioda u kojem je bio pod znakom pitanja opstanak kluba, na neke pozicije oslanja na mlađe igračice. Najosjetljivija je pozicija srednjeg beka, ali po onome što je pokazala Nikolina Marković u Bukureštu, mogla bi s vremenom da poveže tim, kako je to radila dobrim dijelom prvog poluvremena. Po nekom nepisanom pravilu, posljednjih sezona ,,plave“ nemaju izrazitu rotaciju, mada i u tom dijelu bi mogle stvari da se namjeste tako da igračice sa klupe sa više samopouzdanja odgovaraju zadacima.

Očekuje trener Bojana Popović snažniju odbranu, posebno u sredini, a jedan od glavnih ciljeva je da bekovi Bresta što više lopti distribuiraju krilima, jer na taj način bi Armel Atingrei Sakura Hauge, mogle do većeg broja odbrana. Popović je neposredno pred meč kazala da je lakše zaustaviti opasne šutere, a da će ekipa biti na ispitu u duelima sa Anom Vjahirevom, koja je pokretač napada francuske ekipe.

Poziv za navijače 


,,Nestrpljive smo, a i poslije toliko vremena se vraćamo u ,,Moraču“ za koju nas vežu lijepe uspomene”, istakla je kapitenka Ivona Pavićević.

Za lijevo krilo Budućnosti nema dileme da je Brest odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama.

,,Ali smatram da se svako može zaustaviti, a mi im nećemo dozvoliti da igraju svoju igru. U oba pravca moramo biti na nivou. U napadu disciplinovane, strpljive i oprezne, sa manjim brojem tehničkih grešaka, a u odbrani možemo da pariramo ako smo na najboljem nivou”, dodala je.

Na krilima dobrih izdanja sa turnira u Debrecinu, ,,plave“ su i sa više samopouzdanja sačekale start elitnog takmičenja. Upravo su u Bukureštu, dok nijesu ušle u seriju grešaka, rukometašice Budućnosti bile opasne za još jednog od favorita iz B grupe.

,,U Bukureštu smo igrale dobro, ali je na kraju presudila rotacija i možda manji nedostatak energije”, kazala je,

Budućnost je najmlađi tim u Ligi šampiona, pred sam kraj priprema priključene su i registrovane mnoge kadetkinje. Što je možda, a na što se neko vrijeme bilo zaboravilo, pravi kurs jer bez domaćeg kadra nema klupske i reprezentativne budućnosti. Uz sve to, a Popović, kao i Pavićević, su naglasile, nadovezala se dobra atmosfera i duh zajedništva, bez čega se ne mogu praviti rezultati, a ni igrači.

,,Imamo baš to zajedništvo. Kao prava smo porodica i tim. Krasi nas i velika energija. Na svakom meču, bez obzira ko je protivnik, davaćemo maksimum, što smo i potvrdili na premijeri. Treba da igramo našu igru. Vidjećmo da li će to biti dovoljno za dobar rezultat”, jasna je Pavićević.

O Brestu se sve zna. Analize su završene, mada je i premijerni meč na prvu loptu pokazao ko i kako igra za ovu ekipu.

,,Vjahireva je jedna od najboljih i od nje sve kreće. Proigrava i vodi tim. Imaju i odlična krila, ali i mi imamo isto tako kvalitet. Neka oni razmišljaju o nama”, govori ona.

Priželjkuju u ekipi podršku sa tribina. Ulaz je slobodan, a Ivona vjeruje da su navijači prepoznali zalaganje kompletne ekipe.

,,S obzirim da smo odlično odigrali turnir, zatim i dobru utakmicu sa Rapidom, vjerujm da su navijači vidjeli našu energiju i da će nas podržati. Dobra atmosfera sa tribina je za nas veliki adut”, zaključuje ona.

Golmanke iks faktor


Ako Budućnost negdje ima ogromno iskustvo, onda je to sa gola. Sjajna crnogorska reprezentativka Atingre i iskusna reprezentativka Japana – Sakura Hauge (1987. godište) mogle bi da budu iks faktor i sigurnost za ,,plave“. Upravo reprezentativka Japana dobro poznaje neke od igračica iz Bresta, jer je branila u Francuskoj za Bezanson od 2019. godine do ovog ljeta.

,,Lakše i za mene što je sa nama golmanka sa velikim iskustvom. Ima malo više godina od mene, ima i drugi stil i vidim je kao dobar primjer. Za mene je to super”, istakla je Atingre.

Za golmanku koja je branila i u Francuskoj, i poznaje mentalitet ovih ekipa, smatra da njena Budućnost mora biti pametnija od Bresta, a vidi i u dobroj atmosferi veliki adut.

,,Brest je opasan, a mi ćemo morati da radimo kao tim. Biće teška utakmica i sezona, ali ćemo se boriti. Razmišljamo samo o protivniku koji nam dolazi, idemo korak po korak, a mislim da radimo dobre stvari preko sedmice”, kazala je.

Za Atingre opasnost ne prijeti samo od ljevoruke Vjahireve.

,,Opasne su Nokandii Lot koja je najmlađa. To su tri brza beka. Radili smo analizu, znamo što treba da radimo i bićemo fokusirane na zadatke”, jasna je Atingre.

Rezultati


Grupa A

FTC-Podravka 33:24

Mec-Golorija 28:26

Krim-Nikobing 35:25


Danas

16.00 – Bukurešt-Storhamar

Grupa A

Vajpers-Rapid 30:30

Danas

14.00 – Budućnost-Brest

14.00 – Ludvizbug-Đer

16.00 – Esbjerg-Odenze

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda/ D. Starčević

Ostavite komentar

Komentari (0)