test

Srbiji izručen osumnjičeni za ubistvo škaljaraca Stevana Stamatovića i Igora Dedovića

Standard

18/06/2024

18:12

Četrdesetdvogodišnji M.B. koji je osumnjičen za ubistvo dvojice državljana Crne Gore, Stevana Stamatovića i Igor Dedovića, izručen je Srbiji, saopštio je MUP te zemlje.“U pratnji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, M.B. osumnjičen za teško ubistvo ekstradiran je danas letom iz Barselone za Beograd. On je osumnjičen i da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera“, saopštio je MUP.

MUP je i naveo da se M.B. sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po slijetanju na aerodrom u Beogradu, M. B. je, u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

M. B. je uhapšen 27. februara 2024. godine u mjestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

Podsjećamo, visokorangirani članovi škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su 2020. godine u Atini kada su u restoran uletjela četvorica maskiranih napadača i iz kalašnjikova pucali u pravcu stola za kojim je sjedjelo četvoro ljudi, a među njima i Dedović i Stamatović.

Igor Dedović je ranije u srpskim i crnogorskim medijima povezivan sa ubistvom vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koje se oktobra 2016. dogodilo u Beogradu. Stanković je u medijima povezivan sa kavačkim klanom sa kojim škaljarski ima brojne sukobe od 2014. godine.

Izvor (naslovna fotografija):

Stamatović i Dedović

Ostavite komentar

Komentari (0)