test

Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješićete se dosadnih komaraca

Standard

17/06/2024

13:32

Vrijeme je toplih večeri. Nekima nema draže od razgovora na terasi ili balkonu do dugo u noć i uživanja u omiljenom piću . Jedna stvar koja može uništiti uživanje u svemu tome su - komarci. Ipak, ove dosadne insekte možete otjerati pomoću jedne biljke.

Riječ je o tamjanici, hilandarskom bosiljku li Svetoj Petki. To je biljka koja svojim mirisom uspješno tjera komarce, navode 24sata. Sve što trebate je nekoliko tegli te biljke postaviti na terasu i komarci vas više neće dirati.

Tamjanika nije zahtjevna, voli sunce i predivno miriše. Pa ćete, osim što ste otjerali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podsjeća na tamjan. Ova biljka se dobro može kombinovati i s petunijama.

Još jedna jako korisna biljka je čuvarkuća. Čuvarkuća je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka u pružanju prve pomoći, osobito kod kožnih oboljenja. Njezini listovi sadrže sluzavi sok koji ima ljekovito, umirujuće i rashlađujuće djelovanje na kožu. Djeluje slično kao aloe vera, ali nešto slabije. Svježe iscijeđeni sok iz listova još se od antičkih vremena koristi protiv kožnih tegoba. Osim sluzi, listovi čuvarkuće sadrže jabučnu i mravlju kisjelinu, mineralne tvari, šećer i vitamin C.

Izvor (naslovna fotografija):

Youtube/ Rustica

Ostavite komentar

Komentari (0)