Joanikije: Cetinjska tragedija – strašna opomena za svakog čovjeka

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije služio je danas u Cetinjskom manastiru, na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja. Govoreći o velikoj tragediji koja se desila na Cetinju prije dva dana, rekao je da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi.
Joanikije: Cetinjska tragedija – strašna opomena za svakog čovjeka

Foto: MCP

“Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice”, rekao je Joanikije prenosi portal Mitropolije.

Pozvao je vjerne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

“I da Gospod da brzo utjehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko. I neka Gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše. Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovjek zamisli gdje je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli”, kazao je Joanikije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Joanikije u Vaskršnjoj poruci: Narod u Crnoj Gori da prevaziđe podjele, molimo se za mir u Ukrajini

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Joanikije van pregovora o temeljnom ugovoru

Joanikije: Usvojen tekst Temeljnog ugovora koji je Amfilohije dostavio Vladi 2012. godine, ne može se poništavati ni mijenjati osim uz saglasnost obje strane

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bratstvo Borilović duboko žali zbog bezumnog akta

Policija pregovara sa Nenom Kaluđerovićem da se preda: Ubicu ranio policajac, pa ga on dokrajčio

(Video)Skandal u Dnevniku RTCG: Smijeh i neprimjereni komentari u sred priloga sa komemoracije na Cetinju, pokrenut postupak protiv odgovornog lica

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, molim vas