Abazović: Ispravljamo greške prethodnika, država preuzima Luku Bar

Premijer Dritan Abazović objavio je da su danas, zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, počeli pregovore sa rukovodstvom turske kompanije Port of Adria koja upravlja dijelom Luke Bar da država opet preuzme objedinjenu Luku Bar.
Abazović: Ispravljamo greške prethodnika, država preuzima Luku Bar

“Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar. Ispravljamo greške prethodnika. Luka Bar će biti generator privrednog razvoja Crne Gore. Danas smo, zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, počeli pregovore sa rukovodstvom turske kompanije Port of Adria koja upravlja dijelom Luke Bar”, rekao je Abazović.

Podsjetimo, već je objavljena namjeru Vlade da kupi akcije u Port of Adria, odnosno bivših Kontejnerskih terminala, od turske kompanije “Global ports” i da zatim spoji tu kompaniju sa Lukom Bar.

Abazović je polovinom prošle godine saopštio kako je Vlada zainteresovana da kupi akcije u Port of Adria čiju prodaju je prethodno najavio “Global ports”.

Luka Bar je 2009. godine podijeljena i iz nje je izdvojeno preduzeće Kontejnerski terminali. Potom je većinski paket akcija ranija Vlada 2013. godine prodala turskom “Global portsu” za osam miliona eura. Međutim, novi vlasnik je od tada uglavnom akumulirao gubitke.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vlada odlučna da sprovede model objedinjavanja Luke Bar i “Port of Adria” u vlasništvu države

MSC kupuje kompaniju Port of Adria iz Bara?

Pala Vlada Dritana Abazovića

Samardžić: Luka Bar se ne može svakome dati

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Otkrića turske policije: Tokom potrage za tijelom Mijanovića u vili Bojanića iskopana tri ženska tijela, isplivale i slike mučenja

FOTO – Miško Đukić se skinuo na Gorici: Nije Tramp lud, zbog ovakvih ima da izbije Treći svjetski rat

Medojević: Propao plan Miška Perovića da postane predsjednik, birači ni ne znaju ko je on

KAD JE POLITIKA JAČA OD PRAVA: Tužilački savjet smijenio Milivoja Katnića na osnovu ukinutog rješenja Fonda PIO!