Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu

Uprava policije zvanično je obaviještena o ubistvu Kotoranina Jovana Vukotića.
Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu

Jovica Vukotić

“Obaviješteni smo putem međunarodnih kanala da je J.V. lišen života u Turskoj”, saopšteno je nezvanično iz policije.

Vođa škaljarskog ubijen je u Istanbulu, a ubice su ga locirale jer su pratile njegovu nevjenčanu suprugu. Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kom su bili Vukotić, njegova nevenčana supruga i ćerkica.

Vukotić je bio na interpolovoj potjernici od septembra prošle godine, a nešto ranije napuštio je Crnu Goru. Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Vukotića kojeg Specijalno tužilaštvo tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije pripadnika i čelnika suprotstavljenog kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera, Vukotić je bio spreman da plati 4.000.000 eura.

Vukotiću je zbog kriminalne prošlosti duže vrijeme život bio u opasnosti. Nekoliko puta izbjegao je smrt. Hapšen je upravo u Turskoj, i to 10. septembra 2018. godine zbog falsifikovanja dokumenata i ekspresno izručen Srbiji gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora.

Vukotić koji je imao crnogorsko i srpsko državljanstvo, nakon odležane kazne u Srbiji izručen je Crnoj Gori 8. februara 2020. godine, prevezen je helikopterom pod jakim obezbjeđenjem. Crnogorske vlasti tražile su ga zbog pokušaja ubistva supruge vođe kavačkog klana Tamare Zvicer, Miloša Radonjića i Vojina Stupara te nedozvoljenog držanja oružja.Optužbe za pokušaj ubistva ove tri osobe su odbačene.

Dok se nalazio u beogradskom zatvoru, srpski mediji su pisali da su pokušali da ga otruju. Nepoznate osobe, prerušene u policajce, njegovoj supruzi su pokušale da daju hranu sa cijanidom, ali je ona to odbila, jer je Vukotić uzimao hranu isključivo koja je spremana izvan zatvora.

Crnogorski istražitelji identifikovali su grupu, označenu kao kavački klan, koja je planirala njegovu likvidaciju dok se nalazio u spuškom zatvoru.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

M PORTAL: „Škaljarci“ nabavili kriptovane telefone za Abazovića, u grupi i Jovica Vukotić?

Vukotić tražio Čilija da sklopi bombu i “derne” Zvicera i Kašćelana

M PORTAL Ko je obavještavao Škaljarce o smjenama u policiji, Jovan Vukotić: „Veli mi Abazović da će sad Katnića da miču isto“ (FOTO)

Medojević targetirao Radonjića i ,,pripremao“ ga za likvidaciju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima, Abazović politički manipulant

Medojević: Tražio sam samo sektor bezbjednosti, a URA 12 resora

Počeo sa radom Call centar Pokreta „Svi za naš GRAD“ – dr Ivan Vuković: Obavljeno preko 5.000 poziva

Đuranović: Abazović ne može ućutkati medije; Šuković: Da li je Rade Milošević prijatelj koji je poklonio kriptovani telefon?