test

Mandić-Tilije: Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana

Standard

12/02/2024

16:40

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Elijan Tilije, predsjednicom Predstavničkog doma Kraljevine Belgije. 

Mandić je predsjednici Tilijepoželio uspješno predsjedavanje Belgije Savjetom Evropske unije, ističući važnost podrške Belgije kada je u pitanju proces pristupanja Crne Gore EU.

“Mandić je izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada Crne Gore napraviti najbitniji iskorak na putu evropskih integracija. Istakao je da je Skupština uspjela da riješi veliki i dugogodišnji problem vezano za izbor VDT, Sudskog savjeta i izbora sudije Ustavnog suda i na taj način dala moćan alat u ruke Vlade Crne Gore koja vodi proces pristupanja naše zemlje EU”, navodi se u saopštenju. 

Mandić je dodao da će Skupština nastaviti da rješava i druge probleme posebno kada je u pitanju njena nadzorna i kontrolna uloga, te da smatra da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Parlamenta i postizanje jedinstva u samom parlamentu. Izrazio je spremnost da širokim dijalogom unutar Skupštine Crne Gore otvori put Vladi kada su u pitanju ispunjavanja privremenih mjerila.

Tilije je istakla da je saradnja naša dva parlamenta odlična i na najvišem nivou. 

“Tilije je pružila snažnu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore iznoseći stav da je „Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana“, dodaje se u saopštenju. 

Tilije je izrazila zadovoljstvo nastavkom aspiracije Crne Gore prema EU, posebno kada su u pitanju dostignuća Skupštine Crne Gore i uputila ohrabrujuće poruke u pravcu ključnih reformi, sa akcentom na vladavinu prava. 

Mandić je pozvao predsjednicu Tilije u zvaničnu posjetu Crnoj Gori. 

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)