test

Plenković očekuje da Crna Gora vrati “Jadran”

Standard

05/09/2023

11:52

Tokom jučerašnjeg sastanka predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića naglašeni su dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore. Na sajtu Vlade Hrvatske objavljeno je da je na sastanku ponovljeno i očekivanje Hrvatske vezano za vraćanje školskog broda Jadran.

Plenković je naglasio da će Hrvatska nastaviti pružati podršku Crnoj Gori u nastavku  integracijskog puta u Evropsku uniju.

“Plenković je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da, nakon posljednjih izbora, Hrvati ponovno imaju svog zastupnika u Skupštini Crne Gore, Adrijana Vuksanovića”, navodi se na sajtu Vlade Hrvatske. 

Hrvatska će se, kako je Plenković kazao, i dalje dosljedno zalagati za prava i političku zastupljenost Hrvata u Crnoj Gori.

“Vezano za otvorena pitanja, predsjednik Vlade Plenković ponovio je očekivanja Hrvatske da se ona rješavaju u dobrosusjedskom duhu i u skladu s međunarodnim pravom. Ponovljeno je i očekivanje Hrvatske vezano za povrat školskog broda Jadran”, saopštili su iz Vlade Hrvatske. 

Plenković je, kako su kazali, izrazio i zadovoljstvo povećanjem robne razmjene te ukupnim gospodarskim odnosima između dvije države iskazavši spremnost za još snažniju gospodarsku suradnju.

Izvor (naslovna fotografija):

Milatović – Plenković ( predsjednik.me)

Ostavite komentar

Komentari (0)