test

Šahman sa 25 političara Narodne stranke Austrije: Mladi neće biti samo dekor, već aktivni učesnici u donošenju odluka

Standard

19/10/2024

09:14

Predsjednik Bošnjačkog demokratskog pokreta (BDP) Sead Šahman sastao se sa 25 mladih političara iz Narodne stranke Austrije (ÖVP) koja je članica Evropske narodne partije (EPP), a čiji je predsjednik aktuelni kancelar te zemlje Karl Nehammer.

Šahman je tokom razgovora naglasio važnost uključivanja mladih ljudi u društveno-političke tokove u namjeri da kroz aktivno učešće budu dio procesa donošenja odluka. 

On je takođe naveo da su Crna Gora i Austrija prijateljske zemlje, te da imaju odlične bilateralne odnose u mnogim oblastima. 

,,Posebno sam istakao značaj evropskog puta Crne Gore uz konstataciju da je evidentna podrška Austrije i njenih institucija u procesu evropskih integracija naše zemlje”,  kazao je Šahman.

On je generaciju mlađih političara iz vladajuće Narodne stranke Austrije informisao o aktuelnom političkom stanju u državi, te o novoformiranom Bošnjačkom demokratskom pokretu u Crnoj Gori, programskim ciljevima pokreta, kao i o planiranoj dinamici uspostavljanja i razvoja strukture BDP-a. 

Predstavnici mladih Austrijske narodne stranke koji borave u dvodnevnoj posjeti Podgorici su iskazali želju da u budućnosti sarađuju sa omladinskom organizacijom BDP-a kroz razne forme koje mogu doprinijeti kako razvoju dvije političke organizacije, tako i prosperitetu naših zemalja. 

,,BDP će dati prostor zainteresovanim mladim ljudima i naše politike će u mnogome biti posvećene mladima i za mlade, koji neće biti samo dekor, već aktivni učesnici u procesu donošenja odluka”, zaključio je Šahman.

Izvor (naslovna fotografija):

BDP

Ostavite komentar

Komentari (0)