test

Večernji list: Nakon glupavog poteza Crna Gora sama otvaranja pitanje granica na moru

Standard

30/06/2024

10:38

Večernji list iz Hrvatske jutros je objavio tekst u kojem je konstatovano da ,,nakon glupavog poteza Crna Gora sama otvara pitanje granica na moru'' .



U tekstu se govori o Privremenom sporazumu o Prevlaci koji je Hrvatska potpisala 2002. sa SR Jugoslavijom, te o činjenici da do konačnog razgraničenja na kopnu i moru, u ovom slučaju, do danas nije došlo, a trebalo je još tri godine od potpisivanja Sporazuma.

Večernji list dalje navodi da je Sporazum “vrlo ugodan za crnogorsku, a neugodan za hrvatsku stranu” jer je tako Hrvatska dobila omanji akvatorijum unutar Bokokotorskog zaliva sa nekoliko ptica pjevačica, dok je Crna Gora dobila priliku da razvije turističku infrastrukturu i izgradi luksuzni kompleks “Mamula island”.

Zbog svega navedenog, u tekstu se zaključuje da problem nije “nekakva beogradska ujdurma oko rezolucije o Jasenovcu” jer ona Hrvatskoj suštinski neće naštetiti, ali je odluka, kako tvrde “glupava”.

“Ovog puta Hrvatska neće moći mirno gledati ovakve Vučićeve spačke iz njegove crnogorske radionice. (…) Hrvatska, sada kao EU pregovarač s Crnom Gorom treba izaći iz režima o Prevlaci i riješiti svoju južnu granicu, a onda dolazi na red i jedrenjak “Jadran””, zaključuje se u tekstu.

Izvor: Večernji list/Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Večernji list

Ostavite komentar

Komentari (1)

Ante

30 Jun. at 16:44

…vlasnik dnevnih listova Večernji list i 24 sata beogradski je poduzetnik Igor Žeželj, a do čega je došao uz potporu državnog / „Vučićevog“ Telekoma Srbija!? Opet Vučićeve i Putinove fašistoidne igrarije!? Ima li kraj tome?