test

Više kadrovskih promjena na sjednici Vlade: Gredić državni sekretar u MUP-u, predloženi novi članovi OD „Luke Bar“

Standard

20/05/2022

12:52

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, donijela više kadrovskih rješenja.



Za glavnog inspektora rada u Upravi za inspekcijske poslove – Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke – Odsjeku za inspekciju rada postavljen je Srđan Simović.

Vlada je dala saglasnost da se za glavnu urbanističko-građevinsku inspektorku u Ministarsvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma – Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje – Direkciji za urbanističko-građevinski nadzor, postavi Mirjana Đurišić.

Doniejto je rješenje i da se Arben Jakupi odredi za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima – rukovodioca Sektora za elektronske evidencije, informisanje i istraživanje,

Maša Stevović imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu prosvjete, a Miloš Medenica za državnog sekretara u Ministarstvu finansija.

Umjesto dosadašnje  v. d. sekretarke ranijeg Ministarstva finansija i socijalnog staranja Naide Nišić, tu funkciju će obavljati Ana Raičević.

Bojan Bugarin biće savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore za politički sistem i unutrašnju politiku, a v. d. sekretara Ministarstva odbrane Dragutin Kalezić, dok će funkciju v.d. sekretarke Ministarstva odbrane vršiti Jadranka Vojinović.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnog direktora Obavještajno- bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane potpukovniku Todora Goranovića, i na tu poziciju postavila Janka Lakovića.

Takođe, donijeto je Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića, a mijenjaće ga Savo Rašović.

Mersudin Gredić imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Enesa Hasanagić Katana za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva javne uprave.

Vlada je donijela rješenja o prestanku vršenja dužnosti v.d. generalnog direktora Direktorata za normativne poslove i razvoj policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hermina Šabotića, v.d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miroslava Zekovića, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške u Ministarstvu unutrašnjih poslova Sergeja Mučalice, v.d. generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova Petra Koprivice iv.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodraga Bešovića.

Hermin Šabotić postavljen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za normativne poslove i razvoj policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Radovan Popović za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sergej Mučalica za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Miodrag Bešović za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Irma Selmanović za savjetnicu potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj.

Vlada je predložila redovnoj Skupštini akcionara „Luke Bar“ AD Bar da za članove Odbora direktora izabere: Darka Pekića, Marka Nišavića, Vladimira Dragovića i Nedžiba Ibrišimovića i odredila Snežanu Đurković za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara „Luke Bar“ AD Bar.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Agronom

20 May. at 12:22

Sta je sa poljoprivredom? Tu su nuzne korjenite promjene u administraciji.