test

Vukčević: E, moj Spajiću – ili te pogrešno savjetuju, ili je posrijedi nešto drugo

Standard

21/06/2024

17:23

Pravnik Miloš Vukčević kazao je da su premijera Milojka Spajića pogrešno savjetovali, ili je posrijedi nešto drugo kada govori o tome da će izmjenama Zakona o državljanstvu novi državljani Crne Gore moći da ostvare pravo glasa tek nakon deset godina.



„E moj premijeru, svako lice koje dobije državljanstvo stiče pravo glasa poslije dvije godine prebivališta u Crnoj Gori shodno članu 45 Ustavai to se biračko pravo ne može zakonom, posebno ne Zakonom o crnogorskom drzavljanštvu koji ne uređuje biračko pravo izmjeniti na 10 godina, jer je riječ o Ustavom zagarantovanom pravu svakom drzavljaninu Crne Gore. Tako ili su te pogrešno savjetovali pravni savjetnici ili je posrijedi nesto drugo…“, poručio je Vukčević na Fejsbuku.

Povezani Članci

Podsjećamo, Spajić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da neće biti načina da, kroz izmjene Zakona o državljanstvu, bilo ko dobije pravo glasa u narednih 10 godina.

„Osim toga, dodatan uslov je da u tih 10 godina svake godine ima 180 dana boravka i za te dane plaćene poreze i doprinese, odnosno da je živio i radio u Crnoj Gori. Dakle, moraće da plaća poreze u Crnoj Gori, moraće da ima adresu stanovanja u Crnoj Gori i prebivalište. Tek tada bi dobio pravo glasa“, rekao je Spajić na konferenciji za medije. 

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš VUkčević

Ostavite komentar

Komentari (0)