Mashtra Olive House: Nezaboravni ukusi Mediterana u očaravajućem vrtu maslinjaka

Na pola puta između Jadranskog mora i brežuljaka maslinovih stabala koji dominiraju okolinom, Mashtra Olive House dočekuje svoje goste kako bi im nesvakidašnjim šarmom restorana i ljubaznošću osoblja priuštili trenutke odmora i blagostanja.
Mashtra Olive House: Nezaboravni ukusi Mediterana u očaravajućem vrtu maslinjaka

Mashtra Olive House

Smješten u sjevernom dijelu Ulcinja, ovaj nekadašnji vojni kamp namijenjen za odmor, okružen maslinama, pruža dalekosežan pogled na more uz ekskluzivnu privatnost i mediteransku klimu. Put do tamo predstavlja posebno iskustvo u razgledanju veličanstvenog drveća maslina.

Mještani kažu da nekoliko stabala maslina potiče iz antičke Grčke, i da su stara 2.000 godina, dok se za ostala stabla vjeruje da broje 300 godina starosti.

U ovim maslinicima postoji više od 15 izvora vode, a tu se nalazi i stara kaldrma, ukrašena kamenim zidovima koji predstavljaju materijalno dobro pod zaštitom UNESCO.

U prirodnom izobilju dominantan je svježi vazduh kojem doprinose stare masline, pa se ni kuhinja ne može mnogo razlikovati po svom ukusu.

U spoju tradicije sa modernim dizajnom možete uživati i u gastronomskim iskustvima mediteranske kuhinje u kombinaciji kvalitetnih i prefinjenih sastojaka, te izvornih i savremenih tehnika i jelima bogatog ukusa.

Restoran iza kog stoji poznata porodica Cungu vjekovima uzgaja i prerađuje masline, i kroz Mashtra projekat nastavlja tu porodičnu tradiciju.

Sve u restoranu Mashtra odiše komoditetom i pruža gostu veliki izbor jela, delicija i vina. Riba i morski plodovi, sirevi, masline, te začini sa ovog podneblja oduševljavaju strane goste, a kako to biva na ovakvim mjestima – svjetski kulinarski klasici se mogu pronaći ili napraviti po želji gosta.

“Kako su današnja očekivanja generacija u stalnom porastu, staromodne odlike koje ga karakterišu više ne funkcionišu, zato smo potrošili znatnu količinu energije i resursa da klijentima ponudimo jedinstveno iskustvo”, istakli su nam.

Zbog toga restoran objedinjuje rustičnu i modernu gradnju, a posebnu pažnju poklonio je kamenu koji spaja ovo mjesto sa dodirom prirode.

Hol koji je obasjan svjetlošću, ljubazno osoblje, nevjerovatni pogled na magični i nezaboravni Valdanos – sve je podređeno gostima sa istančanim ukusom koji znaju da cijene visoke standarde ugostiteljstva.

Ukoliko nastojite da okusite čari nezaboravne mediteranske kuhinje, u čarobnom ambijentu sa partnerom, djecom ili prijateljima, Mashtra Olive House je pravi izbor za vas, dokle god želite da uživate u blagodetima prirode i da pronađete mir, daleko, a opet nadomak.

Jovana Nikčević

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

U Starom Baru obilježen početak berbe maslina

CGES kroz kampanju Naša maslin“ oplemenio prostor oko TS Lastva sa 1000 sadnica maslina

Problem ulcinjske solane je crnogorski ispit za EU

Palestinski premijer pozvao UN da uspostave bazu podataka za procesuiranje jevrejskih doseljenika koji izvode napade na Palestince

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović: Konjević i Bošković pružaju političku zaštitu švercu cigareta, da imam dokaze otišao bih u tužilaštvo

APSOLUTNI REKORDER: Bjelopoljac vozio sa 4,96 promila alkohola u krvi

Osnovno tužilaštvo u Podgorici: Abazović saslušan povodom krivične prijave Konjevića

Dejanu Rovčaninu određen pritvor