test

Druga pobjeda Almira Škrijelja za sedam dana

Standard

07/10/2024

17:43

Crnogorski profesionalni bokser u glavnoj borbi revije u Tuzima savladao Karlosa Eduarda Himeneza iz Venecuele i tako odbranio UBF internacionalni pojas u supersrednjoj kategoriji.

Drugu pobjedu za nedjelju dana na profi ringu ostvario je crnogorski bokser Almir Škrijelj.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Nakon što je u Bonu savladao Aleksandra Kuvača iz Bosne i Hercegovine, Škrijelj je na bokserskoj reviji u Tuzima, u glavnoj borbi večeri savladao Karlosa Eduarda Himeneza iz Venecuele i tako odbranio UBF internacionalni pojas u supersrednjoj kategoriji. Do 22. pobjede na profi ringu crnogorski bokser je došao prekidom u četvrtoj rundi. Bokser iz Venecuele je doživio peti poraz, a kao profesionalac ima i 13 pobjeda, od koji je do 12 došao prekidima.

U uvodnim borbama pobjede su ostvarili i Almirom mlađi brati Amar i Mirsad Ćebo iz Bosne i Hercegovine. U svom debiju na profi ringu Amar Škrijelj je u superteškoj kategoriji, nošen podrškom sa tribina u dvorani Gimnazije u Tuzima savladao prekidom u drugoj rundi Adila Rušidija iz Bosne i Hercegovine. Bosanskohercegovački poluteškaš Mirsad Ćebo je do 20. trijumfa na profi ringu došao u duelu sa Bjelorusom Sergejem Huliakovičem, kojeg je, nakon šest rundi savladao jednoglasnom odlukom sudija.

“Iza mene je zaista uspješna nedjelja. Ostvario sam dvije pobjede na profi ringu i to prvo u Njemačkoj, pa onda na mom terenu, pred mojim navijačima u Tuzima. Zahvalio bih se na podršci i pomoći Opštini Tuzi na čelu sa predsjednikom Lindonom Geljajem i firmi Art gradnja iz Bara, kao i Crnogorskoj profesionalnoj bokserskoj federaciji na čelu sa Mijom Martinovićem”, rekao je Almir Škrijelj.

Povezani članci

Izvor: DAN
Izvor (naslovna fotografija):

Uspješan debi Amara Škrijelja/ -FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ostavite komentar

Komentari (0)