test

Potrebno povećati broj letova mimo sezone

Standard

19/10/2024

11:40

Ministarka turizma Simonida Kordić sastala se sa generalnim direktorom predstavništva Turkish airlines-a u Crnoj Gori Mutalipom Ilhanom, saopšteno je iz Ministarstva.

Tom prilikom apostrofirano je da treba povećati broj letova mimo sezone, odnosno pojačati saradnju, posebno kada je u pitanju tržište Azije gdje postoji zajednički interes regiona. 

,,Turkish airlines je veoma važan za Crnu Goru, zahvaljujući kojem imamo sjajne konekcije sa čitavim svijetom”, poručila je Kordić

Istaknuto je da već godinama, turska nacionalna avio-kompanija realizuje direktne avio linije između Istanbula i crnogorskih aerodroma, čime utiče na veći broj turista sa različitih tržišta jer je riječ o značajnom avio čvorištu ka ostatku Evrope, ali i drugim kontinentima. 

„Brojke su dobre, ali mogu biti i mnogo bolje. CG ima sjajnu prirodu, kulturno i istorijsko nasljeđe, pa tako može privući goste iz svih zemalja. Za to je svakako neophodna bolja promocija i bolja instrastruktura aerodroma”, ocijenio je Ilhan. 

Sagovornici su se saglasili da je važan svaki let, naročito van sezone, te da zajedničkim djelovanjem više resora treba povećati konekcije ali i učiniti da Crna Gora ne bude samo tranzitna zona, zaključeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

MT

Ostavite komentar

Komentari (0)