test

Raspisan konkurs za Ninovu nagradu, u žiriju tri nova člana

Standard

06/04/2022

20:05

Konkurs za Ninovu nagradu za najbolji roman u 2022. godini je zvanično otvoren, a u žiriju su novi članovi Milena Ðorđijević, Žarka Svirčev i Goran Korunović, saopštio je danas nedeljnik Nin.

Mandat u Ninovom žiriju je istekao Branku Kukiću, Ivanu Milenkoviću i Marjanu Čakareviću, dok od starih članova ostaju još ove godine Marija Nenezić i Teofil Pančić.

“Pozivamo autore i izdavače da romane, napisane na srpskom jeziku, zavedene u nacionalnoj biblioteci i prvi put objavljene 2022. godine, pošalju na konkurs u najmanje šest primjeraka na adresu nedeljnika Nin odmah po objavljivanju, a najkasnije do 15. decembra”, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, spisak pristiglih djela ažuriraće se na sajtu www.nin.co.rs, a ime 69. dobitnika biće saopšteno sredinom januara 2023, pošto prethodno budu određeni širi, uži i najuži izbor kandidata.

Ninova nagrada dodjeljuje se od 1954. godine i postala je tokom godina najznačajnije domaće književno priznanje, a aktuelna dobitnica je Milena Marković za knjigu “Deca”, u izdanju kuće Lom.

Ostavite komentar

Komentari (0)