test

Đeka: Ustavni sud da utvrdi je li Zakon o predsjedniku ustavan ili nije

Standard

03/11/2022

18:21

Ministar za ljudska i manjinska prava u tehničkom mandatu Fatmir Đeka je, komentarišući usvojene izmjene Zakona o predsjedniku i kritike koje stižu iz Evropske unije, kazao da je nužno da se što prije kompletira Ustavni sud kako bi svako mogao da radi svoj posao.



“Svako treba da radi svoj posao, a to znači i Ustavni sud. Zato nam je nužno da se ta institucija što prije kompletira. Kako ne bi mi, posebno ja, ekonomista, davao ocjene da li je nešto neustavno ili nije. Sve drugo gura državu u destabilizaciju, sa teško sagledivim posljedicama”, kazao je Đeka u izjavi za portal Pobjeda.

Podsjećamo, glasovima „stare većine” u crnogorskom parlamentu su prije dva dana, sa 41 glasom za i bez prisustva opozicije, izglasane izmjene Zakona o predsjedniku države. Izmjene predviđaju niz neustavnih odredbi kojima poslanici DF-a, Demokrata, Ure, SNP-a žele da primoraju predsjednika Mila Đukanovića da predloži mandatara za sastav vlade ili da ga izopšte iz te procedure.

Ovu odluku kritikovali su u EU, navodeći da su zabrinuti zbog činjenice da se usvojenim aktom o prerogativi predsjednika kroz usvajanje zakona po hitnom postupku.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Fatmir Đeka; Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (1)

cikotickadjeku,

03 Nov. at 19:25

izgleda da ovaj puno pusi ali ne duhan