test

Al’ SE NEKAD DOBRO JELO I ELEGANTNO OBLAČILO: Milatović kupovao odijela o državnom trošku, a Borovinić Bojović plaćala ručkove po luksuznim restoranima

I. Đoković

23/04/2023

11:25

Maćehinski odnos prema novcu građana od strane ministara i javnih funkcionera odavno nije ništa novo, no najnoviji primjer daje uvid koliko je bahati odnos prema građanima uzeo maha. Građani su i ranije bili ''naviknuti'' na skupocjene ručkove funkcionera, ali je ministarstvo ekonomije u mandatu Jakova Milatovića otišlo i korak dalje.

Najnoviji primjer koji pomalo zvuči nevjerovatno i koji dolazi iz Ministarstva ekonomije koje je u vrijeme mandata tadašnjeg ministra, a sada novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića potrošilo skoro 1.000 eura na odijela.

Obično su građani bili naviknuti na neke skupocjene poklone, eksluzivne obroke po luksuznim restoranima, no Ministarstvo ekonomije i tadašnji ministar Milatović su “obrnuli igricu” i otišli korak dalje kupovinom pet odijela po cijeni sa popustom od 189,26 eura, što ih je pet komada na kraju koštalo 801,50 eura.

Iako je tadašnji ministar Milatović na sva usta hvalio njegove prioritete da građanima obezbjedi bolji život uvećanjem minimalne i prosječne plate, ta mu ideja očigledno nije bila u glavi kad je odobrio kupovinu odijela novcem građana sa računa Ministarstva ekonomije.

U analima protokolarnih poklona još nije zabilježeno da su visokim gostima darovana odijela, nekako bi u najmanju ruku smiješno izgledalo da neki ambasador iz ministarstva izađe sa odijelom umjesto sa nekom publikacijom, tako da sumnja da je Milatović ta odijela kupio za sebe novcem građana ostaje opravdana.

Da li je Milatović po uzoru na “vukove sa Wall Street” želio da ima jedan omanji kontigent odijela u svom kabinetu kako bi mogao da ih mijenja brzo i po potrebi ne zna se, ali račun da su odijela kupljena potvrđuje nekakvu potrebu Ministarstva ekonomije i tadašnjeg resornog ministra Milatovića da ih kupe, čisto da se nađu “zlu ne trebalo”.

Da je galantan i “široke ruke” a i “dubokog džepa” Milatović je potvrdio i velikodušnom donacijom svojo partiji Pokretu Evropa sad, gdje je uprkos činjenici da je izabran za predsjednika Crne Gore odlučio da zadrži funkciju zamjenika predsjednika partije.

Milatović je prošle godine uplatio Pokretu Evropa sad 4.000 eura, dok je i dalje, iako smijenjen sa mjesta ministra ekonomije, primao nadoknadu od države.

S obzirom da na tekućem računu ima 20.000 eura prema podacima Agencije za spriječavanje korupcije (ASK) ta donacija nije mala.

Zanimljivo, da iako je rekao da želi da bude predsjednik svih građana i da su mu ti isti građani na prvom mjestu, Milatović nije dao saglasnost ASK-u o pristupu podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih institucija.

Transparentno baš kao i kupovina odijela nema šta.

No, da Milatović nije usamljen u trošenju novca građana na “bizarne” stvari poput odijela, pokazatelj su računi Ministarstva zdravlja u vrijeme mandata ministarke Jelene Borovinić Bojović.

To ministarstvo na čelu sa Borovinić Bojović držali su se oprobane recepture trošenja novca građana na luksuzne obroke skupocjenih restorana, pa su tako u jednom podgoričkom luksuznom restoranu potrošili 382,84 eura a u jednom kotorskom čak 595,00 eura.

Očigledno da ministarka Borovinić Bojović nije mnogo marila što se novac građana troši na raznorazna jela po luksuznim restoranima, doduše ono što je još gore nije se mnogo marilo ni za zdravlje građana, tako da poneki “ručkić” o trošku građana i nije neka velika stvar.

Da li će sa svojih novih pozicija predsjednika države i predsjednice Skupštine Glavnog grada Milatović i Borovinić Bojović nastaviti da proširuju svoj garderober i meni po mondenskim restoranima ostaje da se vidi no u slučaju da nastave sa već oprobanom praksom, ceh će kao i uvijek platiti građani.

Izvor (naslovna fotografija):

Milatović i Borovinić Bojović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Mirko

23 Apr. at 10:49

Ljudi moji, ta Borovinička mi ništa nije učinjena, ali je tako jedna antipatična žena da boli glava, oči joj govore da je zla i puna zavisti!